Overslaan en naar de inhoud gaan

Fase 2 van werken aan brug E411 over Frans Verbeekstraat van start op 27 september

Fase 2 van werken aan brug E411 over Frans Verbeekstraat van start op 27 september

Sinds 14 augustus voert het Agentschap Wegen en Verkeer onderhoudswerken uit aan de brug van de E411 over de Frans Verbeekstraat in Overijse. Vanaf 27 september worden de leuningen en vangrails vervangen op de weghelft richting Brussel. Hiervoor is de inname van de busstrook op de snelweg nodig. Begin oktober worden tot slot de zijkanten van de brug geverfd, dan is er opnieuw beurtelings verkeer via tijdelijke verkeerslichten op de Frans Verbeekstraat. Als alles volgens planning verloopt, duren de werken tot eind oktober.

Werken op de busstrook 

Vanaf woensdag 27 september start fase 2 van het onderhoud aan de brug. Zowel de leuningen van de brug over de Frans Verbeekstraat als Paardenwater worden vervangen. De aannemer werkt aan de leuningen en vangrail vanaf de busstrook op de E411. Er is enkel inname van de busstrook nodig, het verkeer kan zoals gewoonlijk op drie rijstroken blijven rijden. De Frans Verbeekstraat is terug volledig opengesteld voor het verkeer, maar begin oktober zal hier opnieuw gedurende twee weken een inname zijn van een rijstrook om de schilderwerken uit te voeren. Er is dan beurtelings verkeer via tijdelijke verkeerslichten mogelijk.

Nieuwe leuningen en veiligheidsstootbanden

Wegen en Verkeer vervangt tijdens deze onderhoudswerken de leuningen en vangrail op de weghelft richting Brussel. Eerst werd betonherstel vanaf de onderkant van de brug uitgevoerd. Vanaf 27 september volgen dan de werken aan de leuningen. De basis waarmee de leuningen op de brug rusten wordt eerst vervangen door een basis in beton. Daarna worden de nieuwe leuningen geplaatst. Nieuwe veiligheidsstootbanden voor de leuningen vervangen de huidige vangrails op deze weghelft. Richting Namen staan geluidsschermen in plaats van leuningen op de brug. Deze zijn nog in goede staat en moeten niet vervangen worden. Tot slot krijgen de zijkanten van de brug begin oktober een nieuwe laag verf.

Actuele informatie is terug te vinden op wegenenverkeer.be/overijse.