Overslaan en naar de inhoud gaan

Complex Zwijnaarde: start van de nachtwerken op maandag 23 oktober

Complex Zwijnaarde: start van de nachtwerken op maandag 23 oktober

GENT

De werken aan de bruggen van het complex Zwijnaarde verlopen volgens de planning. Het einde van de tweede fase is gepland voor eind november. Vanaf maandag 23 oktober starten de werken aan de onderkant van de bruggen over de E40 en R4, waarvoor rijstroken ingenomen zullen worden. Om hinder te beperken worden deze werken ‘s nachts uitgevoerd tussen 21u en 6u.

Hinder tijdens nachtwerken

Tijdens de nachtwerken zal de huidige coating verwijderd worden. Op maandag 23 oktober starten de werken op de E40. Tot en met vrijdag 24 november worden telkens twee rijstroken ingenomen van 22u tot 5u. De R4 is vanaf maandag 6 november tot en met vrijdag 24 november aan de beurt. Van 21u tot 5u is telkens één rijstrook ingenomen, de eerste twee weken is ook de pechstrook afgezet. Er is ‘s nachts dus telkens één rijstrook open voor verkeer op de E40 en R4.

Derde fase start op 15 januari

De startdatum voor de derde fase is gepland op maandag 15 januari 2024. Tijdens deze fase wordt gewerkt aan de Brug Oost (van de E17 komende van Kortrijk naar de E40 richting Oostende), het Slingerviaduct Oost (van de E40 komende van Oostende naar de E17 richting Antwerpen) en de Brug Oost over de Ringvaart (van de E40 komende van Brussel naar de E17 richting Antwerpen). Tijdens deze werken zullen beide takken (E17 van Kortrijk naar Antwerpen en E40 van Brussel naar Antwerpen) volledig afgesloten worden.

> Meer informatie over de werken en omleidingen staan op onze website.