Overslaan en naar de inhoud gaan

Brusselsesteenweg (N9) in Asse een weekend volledig afgesloten

Brusselsesteenweg (N9) in Asse een weekend volledig afgesloten

In het weekend van 21 en 22 november legt Wegen en Verkeer een nieuwe laag asfalt aan in de werfzone op de Brusselsesteenweg. Omwille van de werken wordt de Brusselsesteenweg van vrijdagavond 20 november tot maandagochtend 23 november volledig afgesloten ter hoogte van de Langestraat. Er worden omleidingen voorzien voor het verkeer tussen Asse en Brussel. De asfalteringswerken kunnen enkel doorgaan bij goed weer. Als de weersomstandigheden tegenvallen, kan het zijn dat de werken worden uitgesteld naar een van de volgende weekends. Zodra de asfalteringswerken erop zitten, wordt de Brusselsesteenweg volledig opengesteld voor verkeer tot aan de start van de volgende fase, begin januari 2021.

Nieuwe laag asfalt aan einde van eerste fase van de werken

Wegen en Verkeer werkt sinds augustus 2020 aan de herinrichting van de Brusselsesteenweg in Asse. Tussen de kruispunten van Vaal en Langestraat, een stuk van ruim 2 kilometer, wordt de gewestweg volledig vernieuwd. De werken gebeuren in vier verschillende fases. In een eerste fase werken we ter hoogte van de Langestraat. De werken hier zitten er bijna op. Als laatste stap van deze fase wordt er een nieuwe laag asfalt aangelegd in de volledige werfzone. Werfzone één weekend volledig afgesloten, verkeer omgeleid

Om de nieuwe laag asfalt aan te leggen, wordt gedurende het weekend de werfzone volledig afgesloten voor het verkeer. Vanaf vrijdagavond 20 november rond 20u00 kan het verkeer geen gebruik maken van de Brusselsesteenweg ter hoogte van de Langestraat. Voor het verkeer tussen Asse en Brussel worden de nodige omleidingen voorzien. Doorgaand verkeer tussen Brussel en Asse wordt in beide richtingen omgeleid via de E40 en de Assesteenweg (N285). Voor het lokaal verkeer ter hoogte van de werfzone worden kortere omleidingen voorzien. De geplande werken kunnen enkel doorgaan onder ideale weersomstandigheden. Bij slecht weer kan het dus zijn dat de werken worden uitgesteld naar een van de volgende weekends.

Actuele informatie over verkeershinder

 

Vanaf maandag 23 november is de Brusselsesteenweg in beide richtingen open tot begin januari

Wanneer de asfalteringswerken afgelopen zijn, zit ook de eerste fase van de werken op de Brusselsesteenweg erop. In samenspraak met de gemeente Asse en de aannemer werd besloten de start van de tweede fase even uit te stellen. Tot begin januari wordt er dus niet gewerkt op de Brusselsesteenweg. Zo kan het verkeer vanaf maandag 23 november opnieuw in beide richtingen gebruik maken van de Brusselsesteenweg. De beslissing werd genomen om zo de periode van verkeershinder aanzienlijk in te korten. Met het bouwverlof van eind december en de grotere kans dat de werken in december stil komen te liggen omwille van het slechte weer, zou het verkeer mogelijk een lange periode hinder ondervinden terwijl er niet gewerkt wordt. Vanaf begin januari 2021 start volgens de huidige planning een nieuwe fase van de werken. De werfzone schuift dan op richting Asse, vanaf dan wordt er gewerkt tussen de Langestraat en de Benedenstraat.