Overslaan en naar de inhoud gaan

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N9

14 dagen beurtelings verkeer tussen Zittert en de Spoorwegbaan

Sinds 18 augustus wordt er een bufferbekken aangelegd links van de Spoorwegbaan. Vanaf de week van 12 september tot 23 september zal er lokaal hinder zijn tussen de Spoorwegbaan en Zittert: de aannemer verbindt dan de riolering met het bufferbekken. Het verkeer zal over een 100m tussen de Spoorwegbaan en Zittert beurtelings over de rijstrook richting Asse kunnen rijden.

Hinder tijdens fase 4
(dinsdag 9 augustus - eind 2022)

Vanaf dinsdag 9 augustus start de vierde en laatste fase van de herinrichting. Als alles vlot verloopt, is deze fase eind 2022 voltooid. Tijdens deze laatste fase pakken we de resterende 500 meter tussen de kruispunten met Stevensveld en Vaal aan. We starten op de weghelft richitng Asse, enkele maanden later verplaatst de werf naar de weghelft richting Zellik.

Fietsers

 • Fietsers volgen in beide richtingen de omleiding via Kruiskouter, Groeningekouter en de fietssnelweg naast de spoorweg.
 • Op deze route geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u voor het autoverkeer.
 • Schoolgaande jeugd kan vanaf 1 september dezelfde route van aan het station langs de spoorweg nemen om vervolgens via de Petrus Ascanusstraat en langs de huidige fietspaden op de Brusselsesteenweg aan de fietsoversteek met drukknop ter hoogte van Stevensveld te geraken. 

Doorgaand autoverkeer

 • Enkel verkeer richting Zellik/Brussel kan de Brusselsesteenweg gebruiken en langs de werfzone rijden. Er geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u.
 • Doorgaand verkeer vanuit Zellik/Brussel moet een omleiding volgen via de E40 naar het op- en afrittencomplex van Ternat (nr. 20), om via de Edingsesteenweg (N285) naar Asse te rijden.

Lokaal autoverkeer

 • De omleiding voor lokaal verkeer richting Asse verloopt via Keesdal, Lindendries en Vaal. Deze route is enkelrichting en verboden voor vrachtverkeer zwaarder dan 3,5 ton. Enkel het stuk Vaal tussen de Brusselsesteenweg en Lindendries blijft dubbelrichting.
 • Kruiskouter (noordkant) en Keesdal gaan opnieuw open voor verkeer.
 • Kruiskouter (zuidkant) is open voor verkeer nu de asfaltlaag er is aangelegd.
 • Bergveld wordt afgesloten.
 • De Petrus Ascanusstraat is na het afwerken van Kruiskouter (zuidkant) eind augustus opnieuw enkelrichting naar de Brusselsesteenweg toe. Je moet er wel verplicht rechtsaf naar Zellik. 
 • Stevensveld is opengesteld voor verkeer vanuit Asse. Wie vanuit Zellik richting Stevensveld wil rijden, moet de lokale omleiding via Keesdal, Lindendries en Vaal volgen. Verkeer vanuit Stevensveld naar de Brusselsesteenweg is niet mogelijk. Wegrijden doe je via de achterliggende gemeentelijke wegen en de ingestelde omleiding.  
 • Op alle lokale omleidingswegen geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u, waar nodig worden er parkeerverboden ingesteld om de veiligheid op de omleidingsroute te kunnen garanderen.

Openbaar vervoer

 • De bussen van lijnen 213, 214, 215 en 216 volgen een omleiding tijdens de werken. Op delijn.be/routeplanner vindt u actuele informatie over de hinder. Automatisch op de hoogte blijven? Op delijn.be/omleidingsnieuwsbrief kan u zich inschrijven op een nieuwsbrief met actuele informatie over uw lijn.

Tijdens de werken voert de politie strenge controles uit op de lokale omleidingswegen. Meer weten? Kijk op het tabblad 'Cameracontroles tegen sluipverkeer'.