Overslaan en naar de inhoud gaan

Actuele hinder

Actuele hinder

Hinder vanaf 7 augustus tot dinsdag 22 augustus 2023

In samenwerking met de gemeente Asse worden een aantal zijstraten van de Brusselsesteenweg tussen Vaal en de Langestraat opnieuw geasfalteerd of voorzien van nieuwe klinkers. Deze straten maakten deel uit van de omleidingsroute. De rijweg is door het vele (bus)verkeer aan herstelling toe. Waar nodig zal de gemeente Asse, voor de start van de werken van Wegen en Verkeer, lokaal voorbereidende werken uitvoeren aan de onderlagen en boordstenen. Ook worden alle riooldeksels verhoogd, zodat ze mooi kunnen aansluiten op de nieuwe laag asfalt.
Op deze kaart ziet u de aanduiding van de zones voor nieuw asfalt (blauw) en een deel van de Hoogstraat dat opnieuw in klinkers heraangelegd wordt (paars). Zones nieuwe asfalt: Hoogstraat, Benedenstraat, Lindendries, Keesdal, Bergveld, Lindelaan en Vaal.

Wanneer?

De aannemer van Wegen en Verkeer (Stadsbader) werkt in verschillende zones de nieuwe bovenste laag asfalt af, maar start in de eerste week met het volledig frezen van het wegdek over de verschillende zijstraten. De klinkerwerken in een gedeelte van de Hoogstraat zullen later door de gemeente Asse uitgevoerd worden. Daar worden ook de boomvakken en voetpaden hersteld. 

 • Startdatum freeswerken: maandag 7 augustus 2023
 • Startdatum asfalteringswerken: woensdag 16 augustus 2023
 • Einddatum werken: dinsdag 22 augustus 2023

Fasering en hinder

Het wegfrezen van de oude laag asfalt gebeurt in één keer tijdens de eerste week. Een grote machine zal over de volledige breedte van de straat het asfalt frezen. De week nadien wordt het nieuwe asfalt achtereenvolgens ‘als een treintje’ straat per straat heraangelegd. Help aub de aannemer om deze werken zo vlot mogelijk te laten verlopen en volg onze aanwijzingen voor parkeren (lees kader hieronder)

 • Wegfrezen oude asfaltlaag vanaf maandag 7 augustus tot en met vrijdag 11 augustus
  De hinder is nog beperkt. U kan nog voorzichtig tot aan uw oprit rijden met de wagen. Laat uw wagen niet op straat staan. Voetgangers/fietsers kunnen voorzichtig langs de werfzone (met fiets aan de hand).
   
 • Aanleg nieuwe laag asfalt vanaf woensdag 16 augustus tot en met dinsdag 22 augustus
  Veel hinder: Heeft u de wagen nodig deze week, verplaats hem dan aub buiten de werfzone. 

De straten worden tijdens en na de asfalteringswerken gaandeweg afgesloten, zodat het asfalt 24u kan afkoelen en er opnieuw over gereden kan worden. Voetgangers/fietsers kunnen voorzichtig langs de werfzone (met fiets aan de hand), maar mogen het wegdek niet betreden. De aannemer verwittigt omwonenden nog met een extra briefje voor de start van de asfalteringswerken.

 

Parkeren en bereikbaarheid 

Wij vragen omwonenden om hun wagen tijdens de volledige duur van de werken niet op straat te parkeren. Zo vermijdt u dat de aannemer uw wagen moet laten wegtakelen en de werken vertraging oplopen. Uw oprit is tijdens de freeswerken nog bereikbaar. Het wegdek ligt dan maar enkele centimeters lager dan normaal. In de week van de asfalteringswerken is het beter om uw wagen buiten de werfzone te plaatsen. Concreet betekent dit dat wanneer de aannemer bv vanaf 6u maandagochtend met asfalteringswerken start, uw straat pas opnieuw toegankelijk zal zijn op dinsdagochtend 6u. 24u later dus. De aannemer bepaalt wanneer uw straat opnieuw opengezet wordt, als het asfalt voldoende afgekoeld is.  Verplaats dus zelf geen nadarhekken als uw straat afgesloten is. Als u met een praktisch probleem zit, spreek dan even een arbeider van de aannemer aan.