Overslaan en naar de inhoud gaan

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N9

Naast de werken van Wegen en Verkeer op de Brusselsesteenweg (N9) vinden er op dit moment ook werken van derden plaats in de Nieuwstraat. De Nieuwstraat is daardoor tussen de Brusselsesteenweg en de Bloklaan enkelrichting (van de Brusselsesteenweg richting de E40/Ternat). Wie van de E40 komt en in het centrum van Asse moet zijn, wordt omgeleid via Muurveld en Boekfos. Deze tijdelijke verkeerswijziging zorgde in de avondspits voor heel wat extra file en vertragingen tussen het (voorrangs)kruispunt van de Brusselsesteenweg met Broekfos en het op- en afrittencomplex met de E40 in Ternat. 

Als bijkomende maatregel beslisten de gemeente en de betrokken politiezone dat er daarom om tot eind augustus geen linksafslaand verkeer van de Brusselsesteenweg over de spoorwegovergang naar het centrum door mag. Dat verkeer moet doorrijden (N9k) en kan via Huinegem het centrum bereiken. Bussen zullen wel nog aan het station de N9 richting centrum mogen inrijden. 

De hierboven opgesomde maatregelen gelden nog tot en met 31 augustus. Eind september volgt mogelijk een tweede fase van de werken in de Nieuwstraat. Als er dan ook impact is op de verkeerssituaties en de omleidingen, informeren we daarover op deze webpagina.

Hinder tijdens fase 3
(maandag 16 augustus - eind 2021)

Vanaf maandag 16 augustus start de derde fase van de werken. De werf schuift op richting Asse. We werken tussen de kruispunten met de Benedenstraat en Stevensveld.

Doorgaand autoverkeer

  • Enkel verkeer richting Zellik/Brussel kan gebruik maken van de Brusselsesteenweg om langs de werfzone te rijden. Er geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u. 
  • Doorgaand verkeer vanuit Zellik/Brussel moet een omleiding volgen via de E40 naar het op- en afrittencomplex van Ternat (nr. 20), om via de Edingsesteenweg (N285) naar Asse te rijden. 

Lokaal autoverkeer

  • De omleidingsroute voor lokaal verkeer richting Asse verloopt in deze fase via de Benedenstraat, Lindendries en Bergveld. Deze route is volledig enkelrichting en verboden voor vrachtverkeer zwaarder dan 3,5 ton.
  • Kruiskouter en Keesdal worden afgesloten van de Brusselsesteenweg. Stevensveld blijft in deze fase gewoon open voor verkeer (enkelrichting komende van de Brusselsesteenweg richting de Heilig Hartlaan).
  • Op alle lokale omleidingswegen geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u, waar nodig worden er parkeerverboden ingesteld om de veiligheid op de omleidingsroute te kunnen garanderen. 

Fietsers

  • In beide richtingen wordt een omleiding voorzien via Zittert, Poel, Kruiskouter en de fietssnelweg naast de spoorweg.
  • Ook op deze route geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u voor het autoverkeer.

Openbaar vervoer

  • De bussen van De Lijn richting Asse volgen ook een omleiding. Meer informatie vindt u op de routeplanner op de website van De Lijn.
2021-07-13_AWV_N9Asse_Omleidingskaart_Fase_3

De omleidingen vanaf maandag 16 augustus

Tijdens de werken voert de politie strenge controles uit op de lokale omleidingswegen. Meer weten? Kijk op het tabblad 'Cameracontroles tegen sluipverkeer'.