Overslaan en naar de inhoud gaan

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N9

Hinder tijdens fase 3b
(donderdag 10 maart - zomer 2022)

Vanaf donderdag 10 maart start fase 3b van de werken. De werf schuift op richting Asse en we werken aan de zuidzijde van de Brusselsesteenweg (waar het verkeer normaal gezien richting Zellik/Brussel rijdt), tussen de kruispunten met de Benedenstraat en Stevensveld.

Doorgaand autoverkeer

  • Enkel verkeer richting Zellik/Brussel kan gebruik maken van de Brusselsesteenweg om langs de werfzone te rijden. Er geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u. 
  • Doorgaand verkeer vanuit Zellik/Brussel moet een omleiding volgen via de E40 naar het op- en afrittencomplex van Ternat (nr. 20), om via de Edingsesteenweg (N285) naar Asse te rijden. 

Lokaal autoverkeer

  • De omleidingsroute voor lokaal verkeer richting Asse verloopt in deze fase via de Benedenstraat, Lindendries en Bergveld. Deze route is volledig enkelrichting en verboden voor vrachtverkeer zwaarder dan 3,5 ton.
  • Kruiskouter (zowel de noordelijke als de zuidelijke kant) en Keesdal worden afgesloten van de Brusselsesteenweg. Stevensveld blijft in deze fase gewoon open voor verkeer (enkelrichting komende van de Brusselsesteenweg richting de Heilig Hartlaan).
  • In de Petrus Ascanusstraat is tijdens deze fase van de werken tweerichtingsverkeer toegelaten.
  • Op alle lokale omleidingswegen geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u, waar nodig worden er parkeerverboden ingesteld om de veiligheid op de omleidingsroute te kunnen garanderen. 
  • De gemeente Asse heeft ook enkele verkeersmaatregelen genomen om de verkeersdrukte in de achterliggende gemeentelijke wijken binnen de perken te houden. Bepaalde rijbewegingen zijn tijdelijk niet toegelaten. Een overzicht daarvan vindt u op de kanalen van de gemeente. 

Fietsers

  • In beide richtingen wordt een omleiding voorzien via Zittert, Poel, Kruiskouter en de fietssnelweg naast de spoorweg.
  • Ook op deze route geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u voor het autoverkeer.

Openbaar vervoer

  • De bussen van lijnen 213, 214, 215 en 216 volgen een omleiding tijdens de werken. Op delijn.be/routeplanner vindt u actuele informatie over de hinder. Automatisch op de hoogte blijven? Op delijn.be/omleidingsnieuwsbrief kan u zich inschrijven op een nieuwsbrief met actuele informatie over uw lijn. 
2022-02-17_AWV_N9Asse_Omleidingskaart 2[50].jpg

De omleidingen vanaf donderdag 10 maart

Tijdens de werken voert de politie strenge controles uit op de lokale omleidingswegen. Meer weten? Kijk op het tabblad 'Cameracontroles tegen sluipverkeer'.