Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting Brusselsesteenweg tussen Vaal en Langestraat

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N9

Brusselsesteenweg tot begin januari open voor verkeer

In het weekend van 21 en 22 november legde Wegen en Verkeer een nieuwe asfaltlaag aan in de werfzone op de Brusselsesteenweg. Wanneer de asfalteringswerken afgelopen zijn, zit ook fase 1 van de werken op de Brusselsesteenweg erop. In samenspraak met de gemeente Asse en de aannemer werd besloten de start van de tweede fase even uit te stellen. Tot begin januari wordt er dus niet gewerkt op de Brusselsesteenweg. Zo kan het verkeer vanaf maandag 23 november opnieuw in beide richtingen gebruik maken van de Brusselsesteenweg. De beslissing werd genomen om zo de periode van verkeershinder aanzienlijk in te korten. Met het bouwverlof van eind december en de grotere kans dat de werken in december stil komen te liggen omwille van het slechte weer, zou het verkeer mogelijk een lange periode hinder ondervinden terwijl er niet gewerkt wordt. Vanaf begin januari 2021 start volgens de huidige planning een nieuwe fase van de werken. De werfzone schuift dan op richting Asse, vanaf dan wordt er gewerkt tussen de Langestraat en de Benedenstraat.


 

Verkeershinder begin januari 2021 - zomer 2021 (fase 2)

Tijdens fase 2 werken we tussen het kruispunt met de Langestraat en het kruispunt met Benedenstraat/Zittert.

Maatregelen voor doorgaand verkeer

  • Van begin 2021 tot het einde van de werken (begin 2022) wordt de Brusselsesteenweg tussen het kruispunt met de Langestraat en het kruispunt met Zittert afgesloten voor wie richting Asse rijdt. Er wordt een omleiding voorzien via de E19 en de E40 naar het op- en afrittencomplex van Ternat (nr. 20).
  • Wie vanuit Asse richting Brussel rijdt, kan wel altijd gebruik maken van de Brusselsesteenweg.
Omleidingskaart N9 Asse

De verkeerssituatie op het kaartje hierboven geldt vanaf begin januari 2021 tot het einde van de werken. 

Maatregelen voor lokaal verkeer

  • Voor lokaal verkeer rond de werfzone wordt er tijdens deze fase een omleiding voorzien via de Langestraat, Hoogstraat en Kruiskouter.
  • Deze omleiding is enkel bedoeld voor lokaal verkeer. Ze is ook verboden voor vrachtverkeer zwaarder dan 3,5 ton. Om overlast in de woonwijken rond de Brusselsesteenweg te vermijden, zal de lokale politite er streng op toezien dat de omleidingswegen enkel gebruikt worden door lokaal verkeer en niet door vrachtverkeer zwaarder dan 3,5 ton.

Maatregelen voor fietsers

  • Voor fietsers langs de Brusselsesteenweg wordt er in beide richtingen een omleiding voorzien via de Spoorwegbaan, Poel en Kruiskouter. 
fase 2

De verkeerssituatie hierboven geldt vanaf de start van fase 2, begin januari 2021.