Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanleg ecorasters naast E40 in Bertem: spitsstrook richting Leuven tijdelijk afgesloten tot en met 25 augustus

Aanleg ecorasters naast E40 in Bertem: spitsstrook richting Leuven tijdelijk afgesloten tot en met 25 augustus

Een aannemer bouwt momenteel in Bertem, in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer en het Departement Omgeving, de bestaande brug van de Heerbaan om tot een nieuwe ‘bermbrug’. Dat is een combinatie van een gewone brug en een ecoduct. Sinds maandag 14 augustus worden er ecorasters geplaatst langs beide kanten van de E40. Om de werken te kunnen uitvoeren, zal de spitsstrook richting Leuven even afgesloten blijven. Volgens de huidige planning duren de werken tot eind augustus.

Spitsstrook richting Leuven afgesloten

De aanleg van de ecorasters gebeurt tussen maandag 14 en vrijdag 25 augustus. Daarbij wordt de spitsstrook richting Leuven tijdelijk afgesloten over een afstand van ongeveer 800 meter. Vanaf de brug Hollestraat tot ongeveer 100 meter voorbij de brug Baanakkerweg zal je geen gebruik kunnen maken van de spitsstrook.

Ecorasters langs E40

De ene helft van de nieuwe bermbrug zal gebruikt worden door fietsers, wandelaars en landbouwers, terwijl de andere helft onverhard blijft en door dieren als oversteekplaats gebruikt wordt. Om ervoor te zorgen dat dieren de bermbrug ook effectief gebruiken legt Wegen en Verkeer ecorasters aan. Aan beide kanten van de E40 komen over een afstand van zo’n 2 kilometer ecorasters die dieren van de E40 weghouden en ze veilig naar de bermbrug leiden.

Actuele informatie is terug te vinden op wegenenverkeer.be/bertem.