Overslaan en naar de inhoud gaan

80-tal omwonenden en handelaars bezoeken infomarkt over geplande werken

80-tal omwonenden en handelaars bezoeken infomarkt over geplande werken

Vanaf midden oktober start Wegen en Verkeer met een grondige vernieuwing van de Diestsesteenweg/Staatsbaan (N2) in Tielt-Winge en Bekkevoort. Om rechtstreeks betrokkenen te informeren over de principes van de werken en de daarbij horende hinder en omleidingen, werd er woensdagavond 20 september samen met de betrokken partners Aquafin en Fluvius en in aanwezigheid van de gemeentebesturen van Bekkevoort en Tielt-Winge een infomarkt georganiseerd. Een 80-tal omwonenden en handelaars uit de toekomstige werfzone kwamen een kijkje nemen.

Info over hinder, omleidingen en bereikbaarheid binnen de werfzone

Bezoekers werden verwelkomd met een algemene animatievideo die de basisprincipes rond de uitvoering van de werken en te verwachten hinder schetste. Verschillende infopanelen gingen daarnaast dieper in op een aantal specifieke aspecten van de werken zoals de bereikbaarheid binnen de werfzone en de te volgen omleidingen. Het voltallige projectteam was ook aanwezig om vragen te beantwoorden. 

Veiligere fietspaden langs de Staatsbaan/Diestsesteenweg (N2)

De Staatsbaan/Diestsesteenweg (N2) is vandaag een brede gewestweg met drie rijstroken en een verouderd rioleringsstelsel. Wegen en Verkeer, Fluvius en Aquafin starten volgens de huidige planning vanaf 16 oktober met verschillende ingrepen over een afstand van 4,2 kilometer tussen de Blerebergstraat in Tielt-Winge en de Robbesrodestraat in Bekkevoort. Er komt een gescheiden riolering waarbij huishoudelijk afvalwater en regenwater apart worden afgevoerd. De overbodige middenstrook verdwijnt en het aantal rijstroken wordt teruggebracht naar twee, één in elke rijrichting, om ruimte te creëren voor bredere en veiligere fietspaden. Als de werken vlot verlopen, kan er vanaf eind 2025 over een vernieuwde gewestweg worden gereden. 

Bredere communicatie in de komende weken

De komende weken staan er nog verschillende communicatieacties op de planning. Er wordt een algemene bewonersbrief met hinderfiche verspreid op het volledige grondgebied van zowel Tielt-Winge als Bekkevoort met meer duiding over de te volgen omleidingen tijdens de werken. Ook de gemeentelijke kanalen en social media worden ingezet om zo veel mogelijk mensen te informeren. Wie altijd op de hoogte wil blijven van het laatste nieuws over de werken, kan zich via de webpagina inschrijven op een digitale nieuwsbrief. 

Actuele informatie op wegenenverkeer.be/tielt-winge en wegenenverkeer.be/bekkevoort.