Overslaan en naar de inhoud gaan

Werken aan kruispunt Scheldelaan ter hoogte van BASF Parking Noord

Werken aan kruispunt Scheldelaan ter hoogte van BASF Parking Noord

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

N101

Vanaf woensdag 2 juni 2021 zal het Agentschap Wegen en Verkeer werken uitvoeren op de Scheldelaan (N101) ter hoogte van BASF Parking Noord. Om deze nieuwe parking vlot en veilig bereikbaar te maken, dienen er aanpassingen te gebeuren aan het kruispunt van de Scheldelaan met de aansluiting naar de parking.

Vernieuwing kruispunt Scheldelaan t.h.v. BASF Parking Noord

De werken omvatten onder meer het aanleggen en verlengen van nieuwe afslagstroken en het ontharden van bestaande afslagstroken. Het vernieuwde kruispunt zal ook uitgerust worden met verkeerslichten. Daarnaast zal AWV van de gelegenheid gebruik maken om een zonk in de rijweg ter hoogte van het kruispunt te herstellen.

Werken vanaf 2 juni tot 3e week augustus

De werken starten vanaf woensdag 2 juni 2021 en verlopen in twee fases. In de eerste fase, die loopt tot aan het bouwverlof (midden juli 2021), wordt er gewerkt op de noordzijde van de Scheldelaan. Na het bouwverlof (begin augustus 2021) wordt de zuidzijde van het kruispunt onder handen genomen. Deze fase zal nog 2 à 3 weken in beslag nemen.

Steeds verkeer in beide richtingen mogelijk

Om de verkeershinder te beperken, zal er steeds verkeer in beide richtingen mogelijk blijven op de Scheldelaan.

Tijdens fase 1 kan het verkeer de werfzone passeren over telkens één rijstrook in beide richtingen. Er zal een doorsteek door de middenberm voorzien worden, waarbij het verkeer van oost naar west door de middenberm rijdt om op een versmalde rijstrook op de linkse rijstrook van de tegenovergestelde rijrichting te rijden. Het verkeer van west naar oost zal op de versmalde rechterrijstrook rijden.

Na het bouwverlof, tijdens fase 2, wordt afwisselend de linker- of de rechterrijstrook ingenomen in de rijrichting west-oost. In de andere rijrichting, komende van de Noordlandbrug, is er dan geen hinder meer en zijn de twee rijstroken volledig beschikbaar.

Voor fietsers is er geen hinder. Zij kunnen steeds gebruikmaken van het dubbelrichtingsfietspad langs de Scheldelaan.

fase 1 BASF
Planning onder voorbehoud

De planning van de werken is onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen. De meest actuele informatie is steeds terug te vinden op deze webpagina.