Overslaan en naar de inhoud gaan

Werken aan bushalte en fietspad op Leuvensesteenweg

Werken aan bushalte en fietspad op Leuvensesteenweg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Plaats

Weg

N2

Wat en waarom?

Verhoogd perron en vrijliggend fietspad

Wegen en Verkeer werkt vanaf 1 augustus op de Leuvensesteenweg (N2) in Kortenberg. In de rijrichting van Brussel krijgt de bushalte 'Craenenplein' - ter hoogte van het kruispunt met de Lodewijk Maesstraat en de Kapellestraat - een verhoogd perron, zodat de bus voor iedereen toegankelijk is. Daarnaast leggen we een vrijliggend fietspad aan achter de bushalte, zodat er geen conflicten meer zijn tussen voetgangers en fietsers. 

Timing en impact?

De Lijn voorziet tijdelijke bushalte 

Wegen en Verkeer start op maandag 1 augustus met de werken. Volgens de huidige planning duren de werken tot vrijdag 26 augustus. Om de bushalte toegankelijker en veiliger te maken is er ruimte nodig. Daarom zullen de parkeerplaatsen voor Café L’Europe ingenomen worden om de aanpassingen in het voordeel van de busreizigers en fietsers te kunnen uitvoeren.

Hinder voor weggebruikers

 • Voetgangers en fietsers hebben een doorgang langsheen de werf.
 • Openbaar vervoer: De Lijn verzorgt een tijdelijke halte. Voor eventuele wijzigingen kan je je reistraject best even nakijken via: www.delijn.be/routeplanner.
 • Auto's
  • Er geldt een tijdelijk parkeerverbod binnen de werfzone. 
  • Tijdelijke verkeerslichten zorgen ervoor dat het autoverkeer beurtelings op de Leuvensesteenweg kan rijden. De vaste verkeerslichten worden tijdens de werken uitgeschakeld.
  • De Kapellestraat wordt volledig afgesloten van de Leuvensesteenweg voor gemotoriseerd verkeer. In de Kapellestraat wordt tijdens de werken tijdelijk tweerichtingsverkeer toegestaan. De Kapellestraat is te bereiken via de achterliggende gemeentewegen.
  • Het éénrichtingsverkeer dat momenteel van toepassing is in de Lodewijk Maesstraat wordt tijdens de werken omgedraaid. Autoverkeer mag dus tijdens de werken vanaf de Leuvensesteenweg indraaien naar de Lodewijk Maesstraat, maar mag er niet uitrijden.

Bewonersbrief

Vlaams herstelplan: meer toegankelijke bushaltes

COVID-19 heeft de wereld en Vlaanderen hard getroffen. Daarom lanceerde de Vlaamse Regering een herstelplan. Een investering van 4,3 miljard in 180 projecten in uiteenlopende domeinen. Van cultuur tot sport, van onderwijs tot de zorgsector en van technologie tot milieu.  De werken in Kortenberg worden deels met deze herstelmiddelen uitgevoerd.

*

Vragen? Contacteer ons:

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier