Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrijliggende fietspaden en nieuw wegdek voor Maaseikerbaan-Breeërweg

Vrijliggende fietspaden en nieuw wegdek voor Maaseikerbaan-Breeërweg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Provincie

Plaats

Weg

N721

De Maaseikerbaan/Breeërweg (N721) tussen het centrum van Opitter (Bree) en Neeroeteren (Maaseik) wordt volledig heringericht met vrijliggende fietspaden en een nieuw wegdek. Ondergronds komt een modern, gescheiden rioleringsstelsel dat grondwater en afvalwater apart opvangt en afvoert. De werken zullen naar verwachting een jaar duren, tot in mei 2020.

De Stad Bree en de Stad Maaseik zijn bouwheer bij dit project. Infrax staat in voor de vernieuwing van de rioleringen. Aannemer Willemen voert de hoofdwerkzaamheden uit.

Wat en waarom?

Beter rijcomfort en meer fietsveiligheid

In het nieuwe wegontwerp staat de fietser centraal. In zo goed als het hele projectgebied worden er vrijliggende fietspaden aangelegd die door een groenberm met bomenrij van de rijweg gescheiden zijn. Op die manier kunnen fietsers comfortabel en veilig fietsen. Over een kort stuk, vanaf de brug over de Zuid-Willemsvaart tot aan het kruispunt met de Kinrooiersteenweg (N757), liggen de fietspaden verhoogd tegen de rijweg aan.

Over de volledige lengte van de Maaseikerbaan/Breeërweg (N721) wordt ook het wegdek vernieuwd en nieuwe asfalt gelegd, inclusief de aanpalende kruispunten. De huidige wegopbouw, met in elke richting één rijstrook, blijft voorts gewoon behouden. 

Timing en impact?

Slimme fasering voor minder hinder

N721 Maaseikerbaan-Breeërweg - Fasering

Plaatselijk verkeer

N721 Maaseikerbaan-Breeërweg - Plaatselijk verkeer

Doorgaand verkeer

N721 Maaseikerbaan-Breeërweg - Doorgaand verkeer

Fietsers

N721 Maaseikerbaan-Breeërweg - Fietsers
Blijf op de hoogte

Op de website van de stad Bree vindt u steeds de meest actuele projectinformatie. 

Contacteer ons

Contact
Bereikbaarheidsadviseur Limburg
Telefoon
011 433 855
E-mail