Overslaan en naar de inhoud gaan

Timing en fasering

Timing en fasering

Status

In Studie

Plaats

Weg

E40

Vergunningsfase en aanbesteding (2022 - 2023)

Om de werken te kunnen uitvoeren vraagt het Agentschap Wegen en Verkeer een omgevingsvergunning aan de Vlaamse Overheid. Naar aanleiding van de vergunningsaanvraag organiseert stad Gent een openbaar onderzoek. Tijdens dit openbaar onderzoek krijgt iedereen 30 dagen de tijd om feedback te geven. In het kader van het openbaar onderzoek organiseren Wegen en Verkeer en stad Gent dit najaar ook een infomoment. Van zodra de datum is bekend, informeren we u hierover via onze website.

Voor de uitvoering rekent het Agentschap Wegen en Verkeer op een ervaren aannemer. Daarom schrijft Wegen en Verkeer hiervoor een opdracht of aanbesteding uit waarop aannemers zich kandidaat kunnen stellen. Voor beide bruggen loopt de vergunningsfase en aanbesteding van 2022 tot 2023.

Uitvoeringsfase (2023 - 2025)

Nadat de opdracht is gegund aan een van de ingeschreven aannemers, kan deze starten met de vernieuwing van de brug. De start van de werken aan de brug in de Kloosterstraat is voorzien in 2023 en zal, als alles volgens plan loopt, in 2024 zijn afgerond. De start van de werken aan de brug in de Deinsesteenweg (N466) is voorzien in 2024 en zal, als alles volgens plan loopt, in 2025 zijn afgerond.