Overslaan en naar de inhoud gaan

Vervanging betonnen wegdek Zuiderring door asfalt

Vervanging betonnen wegdek Zuiderring door asfalt

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Provincie

Plaats

Mol

Weg

N71

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) plant asfalteringswerken op het noordelijke deel van de Zuiderring (N71) van het kruispunt met de Postelsesteenweg (N136) tot net voorbij het kruispunt met de Paviljoenstraat. De werken moeten het rijcomfort voor de weggebruikers verhogen.

Wat en waarom?

Verhoging rijcomfort op Zuiderring

Een herstelling van het noordelijke deel van het wegdek van de Zuiderring (N71) dringt zich op. Daarom vervangen we het wegdek in beton door asfalt, van het kruispunt met de Postelsesteenweg (N136) tot net voorbij de Paviljoenstraat. De ingrepen moeten het rijcomfort op de N71 verhogen. Daarnaast is een wegdek in asfalt ook stiller dan een wegdek in beton.

Timing en impact?

Werken starten op 22 april

De werkzaamheden starten op maandag 22 april 07.00 uur en duren tot midden juni. Gedurende die periode passeert het verkeer op de N71 via één rijstrook, zowel richting Mol als richting Lommel. Voor gemotoriseerd verkeer is de Postelsesteenweg het grootste deel van de werken volledig afgesloten komende van Rauw. U kan de Zuiderring hier niet verlaten of oprijden. Er geldt een omleiding via Kiezelweg (N712). De Postelsesteenweg is deels afgesloten aan de zijde van Rijsbergdijk/Wezel. U kan de N71 uitsluitend oprijden richting Lommel. Komende vanuit Geel kan u de N71 enkel verlaten richting Wezel.

Voor fietsverkeer geldt een omleiding via de Heistraat als u uit de richting van Mol komt en via de Zilverberkdreef als u uit Balen komt.

Overzicht van de verkeerssituatie tijdens de werken. Klik op de kaart om te vergroten.

De planning is opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen.

Vragen? Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Antwerpen

Contactformulier