Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing wegdek Turnhoutsebaan centrum

Vernieuwing wegdek Turnhoutsebaan centrum

Algemeen Overzicht

Datum

Provincie

Plaats

Weg

N18

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt tijdens de paasvakantie op de Turnhoutsebaan N18 in het centrum van Dessel gedurende 5 dagen het wegdek. De klinkers van de rijbaan verdwijnen er, en worden vervangen door asfalt.

Wat en waarom?

De werfzone strekt zich uit over ongeveer 200m tussen de kruispunten met zijstraten Hannekestraat en Hofstraat, ter hoogte van de Markt van Dessel. 

De fiets- en voetpaden blijven in de huidige staat behouden.

Het vernieuwde wegdek zal het rijcomfort en de verkeersveiligheid van de weggebruikers verbeteren.  

 

Opeenvolgende werken op N18 tussen Dessel en Retie in 2021

Na de vernieuwing van het wegdek in Dessel centrum in de tweede week van de paasvakantie, werkt AWV vanaf maandag 19 april 2021 ook verderop op de Turnhoutsebaan/Molsebaan (N18). Daar zullen we gedurende drie weken het wegdek vernieuwen in asfalt ter hoogte van Werbeek (grondgebied Retie).
De werfzone is zo lang onderbroken voor gemotoriseerd verkeer, en er geldt een omleiding via de N118 Geelsebaan. Alle info op www.wegenenverkeer.be/retie.  


Vanaf mei 2021 vinden er langs en op de N18 tussen Dessel en Retie aansluitend ook werken aan de nutsleidingen, rioleringen en fietspaden plaats. Tot augustus 2021 gebeurt dit hoofdzakelijk in de bermen met beperkte hinder. Meer info hierover volgt via de gemeentelijke communicatiekanalen van Retie en Dessel. Zij volgen de uitvoering van deze werken op.

 

Timing en impact?

Minderhinder-maatregelen: uitvoering tijdens schoolvakantie en omleiding

 

Deze rijwegvernieuwing wordt gedurende vijf dagen uitgevoerd vanaf maandag 12 april 2021. Men werkt overdag op weekdagen (06.30u - 19.00u).

 

De werkzone is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer voor de volledige duur van de werken. Dan geldt in beide richtingen een lokale omleiding rond het centrum van Dessel. 

De fietspaden blijven steeds toegankelijk in beide richtingen.

 

Bestemmingen in de werfzone te voet en met de fiets bereikbaar 

Bestemmingen in de werfzone zullen onbereikbaar zijn met gemotoriseerde voertuigen tijdens de werken.  De fiets- en voetpaden blijven wel toegankelijk. Bewoners Bewoners en bezoekers parkeren hun voertuig dan in de dichtstbijzijnde zijstraat, of bijvoorbeeld op parking Markt. 

Opgelet: asfalteringswerken zijn steeds erg weergevoelig. Bij slecht weer kan de huidige planning nog gewijzigd worden.

Contact
Wegen en Verkeer Antwerpen, district Vosselaar
Telefoon
014 47 30 00

Online contactformulier