Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing wegdek Hamsesteenweg

Vernieuwing wegdek Hamsesteenweg

Algemeen Overzicht

Datum

Provincie

Weg

N141

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal het wegdek van de Hamsesteenweg (N141) in Leopoldsburg renoveren vanaf de gemeentegrens tot aan het kruispunt met de Beringsesteenweg (N72). De rotonde op dit kruispunt krijgt ook een nieuw wegdek. In totaal wordt zo 2 km gewestweg vernieuwd. De werken starten vrijdagavond 23 oktober en zouden maandagochtend 26 oktober klaar moeten zijn.

Opgelet: de rotonde in Heppen is ook vanaf zaterdagavond 24/10 om 18u afgesloten tot zondagmiddag voor alle richtingen, omleiding tussen Leopoldsburg en Beringen en Ham via Korspel en Beverlo

Wat en waarom?

Renovatie voor verhoogde verkeersveiligheid en meer rijcomfort

Omwille van de verschillende types wegopbouw binnen deze zone, zal de aannemer op 2 manieren te werk gaan. 

Binnen de zone vanaf de gemeentegrens tot voorbij het kruispunt met de Dennenstraat is het wegdek volledig in asfalt opgebouwd en is enkel de bovenste laag beschadigd. De aannemer zal deze toplaag affrezen en vervolgens heraanleggen

Tussen de Dennenstraat en de Beringersteenweg liggen echter betonplaten onder het asfalt. Deze platen en de tussenliggende voegen zijn in slechte staat. Daarom zal de aannemer het huidige asfalt affrezen en vervolgens het beton stuk beuken. Deze laag zal dan dienen als fundering. Hier bovenop komt dan een opbouw met wapeningsnetten en asfalt om een duurzame renovatie te bekomen. 

Timing en impact?

Minderhinder-maatregelen: 1 weekend nachtwerk & omleiding

Om de hinder voor de omgeving, de school en het verkeer maximaal te beperken, laat het agentschap deze werken tijdens één weekend uitvoeren. 

Volgens de huidige planning starten de werken op vrijdagavond 23 oktober om 19.00 uur en zouden ze ten laatste maandagochtend 26 oktober om 06.00 uur klaar moeten zijn. Gezien de zeer korte werktermijn, zal de aannemer ook ‘s nachts werken. 

Om de veiligheid van zowel de wegarbeiders als de weggebruikers te vrijwaren, zal het agentschap de werfzone gedurende de volledige duur van de werken volledig afsluiten voor gemotoriseerd verkeer. Deze weggebruikers kunnen dan een omleiding via Beverlo volgen. 

Ook de zijstraten zullen worden afgesloten ter hoogte van de Hamsesteenweg. Deze blijven grotendeels bereikbaar via de omliggende wegen

Fietsers en voetgangers kunnen steeds langs de werfzone. Ter hoogte van de Kruisstraat dienen fietsers voor hun eigen veiligheid wel af te stappen of om te rijden.  

Bereikbaarheid handelszaken via zijstraten

De handelszaken binnen de werfzone zullen tijdens de volledige duur van de werken niet rechtstreeks met de wagen bereikbaar zijn op de Hamsesteenweg. Klanten kunnen in de zijstraten parkeren en de zaken te voet bereiken. 

Van de rotonde in Heppen (N141 x N72 x N73) wordt ook het wegdek vernieuwd. Ze is afgesloten voor verkeer vanaf zaterdagavond 24 oktober om 18u. Omleiding via Korspel en Beverlo.

Opgelet: Deze werkzaamheden zijn sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. De planning kan dus nog wijzigen.

Contacteer ons

Contact
afdeling Wegen en Verkeer Limburg
Adres
Koningin Astridlaan
3500 Hasselt
België
Telefoon
011/ 74 23 00

CONTACTFORMULIER