Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing wegdek Eindhoutsebaan en Hezemeerheide II in Meerhout

Vernieuwing wegdek Eindhoutsebaan en Hezemeerheide II in Meerhout

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

N102

Wat en waarom?

Asfalteringswerken op Eindhoutsebaan en HezemeerHeide II

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt in de eerste week van oktober het wegdek van de Eindhoutsebaan en de Hezemeerheide II (N102) in Meerhout. Het wegdek na de rotonde met de Kiezel tot voor het kruispunt met de Nijverheidsweg krijgt over de volledige wegbreedte een nieuwe toplaag asfalt. Deze vernieuwing verhoogt de verkeersveiligheid en het rijcomfort.

Timing en impact?

Wegdek wordt vernieuwd in twee werkdagen

Het wegonderhoud op de Eindhoutsebaan en Hezemeerheide II is ingepland op donderdag 7 en vrijdag 8 oktober 2021. Op twee werkdagen worden de freeswerken en asfalteringswerken uitgevoerd.

Opgelet: asfaltwerken zijn weersgevoelig
Is het te nat of te koud dan kan de huidige planning nog wijzigen.

Doorgaand verkeer wordt omgeleid in beide richtingen

Tijdens de werken is de Eindhoutsebaan en de Hezemeerheide II (N102) volledig afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer. Het doorgaand verkeer volgt een omleiding in beide richtingen via de Kiezel, de Biezenhoed, het Hezemeer en de Nieuwebaan (N174).

Voetgangers en fietsers ondervinden geen hinder. Zij kunnen de werfzone passeren over het voetpad of het dubbelrichtingsfietspad.

Industriezone en zijstraten blijven toegankelijk

De industriezone ENA 24 Z.4 blijft bereikbaar via de Nieuwebaan (N174).

De zijstraten Moenstraat, Bospad, Vaartstraat en Hesemeer lopen dood op de N102 (werfzone). Plaatselijk verkeer kan de zijstraten langs de andere kant bereiken via Kiezel, Moenstraat of Weidestraat.

Ook de doodlopende straat Ambachtsstraat blijft bereikbaar tijdens de werken, ofwel via de kant van Hezemeerheide II ofwel via de kant van Eindhoutsebaan. Deze lokale omleidingsroute wordt plaatselijk aangegeven.

Bereikbaarheid in de werfzone

Tijdens de asfaltering van het wegdek op donderdag 7 en vrijdag 8 oktober is er geen doorgang mogelijk in de werfzone, ook niet voor de bewoners. Garages en opritten van woningen zijn dan gedurende twee dagen niet toegankelijk. Plaats uw wagen tijdig buiten de werfzone, zodat u niet ingesloten geraakt. Te voet of met de fiets kan u uw woning wel bereiken.

Heeft u nog vragen?

Contact
Wegen en Verkeer Antwerpen

Contactformulier