Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing toplaag asfalt van afrit Rooierheide/Dorpheide aan Boudewijnlaan (N702)

Vernieuwing toplaag asfalt van afrit Rooierheide/Dorpheide aan Boudewijnlaan (N702)

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

N702

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt vanaf maandag 8 augustus de afrit van de Boudewijnlaan N702 ter hoogte van de Havenlaan, rijrichting Genk. Ook de fietsoversteek aan de afrit wordt gelijktijdig aangepast.

Wat en waarom?

Meer verkeersveiligheid voor fietsers en andere weggebruikers

Verkeersveiligheid staat hoog bovenaan het Vlaamse mobiliteitsbeleid. Met het project Mobiliteit Innovatief Aanpakken, kortweg MIA, wil de overheid via kleine en gerichte ingrepen gevaarlijke locaties op gewestwegen wegwerken en het gebruik van de fiets stimuleren. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met de lokale besturen, academische wereld en onderzoeksinstellingen. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is als wegbeheerder verantwoordelijk voor de uitvoering.

In Limburg willen we op korte termijn maar liefst 50 projecten realiseren. Het gaat om gekende verkeersonveilige punten die al langer op de agenda staan, zoals fietspaden verbreden, rijwegen vernieuwen, oversteekpunten beveiligen of kruispunten herinrichten. Het doel? Meer verkeersveiligheid, vooral voor fietsers en voetgangers, en een vlotte doorstroming

Meer weten over MIA? Surf naar www.vlaanderen.be/mia.

Renovatie asfalt afrit en beveiligde fietsoversteek

AWV voert asfaltwerken uit op de afrit van de N702 in Diepenbeek ter hoogte van de Havenlaan (Rooierheide/Dorpheide,) rijrichting Genk. Er zal een nieuwe toplaag geplaatst worden en de afrit wordt bij de aansluiting met de Havenlaan veiliger ingericht voor fietsverkeer. Door de aantakking komende van de afrit te versmallen, verhoogt de zichtbaarheid van fietsers voor gemotoriseerd wegverkeer op dat punt. De andere drie op- en afritten worden niet aangepakt binnen dit project.

Timing en impact?

De werken starten op maandag 8 augustus en zullen een 2-tal weken duren. 

Opgelet: asfalt- en wegenwerken zijn weersgevoelig. De planning kan steeds wijzigen.

Minderhinder-maatregelen voor alle weggebruikers

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. Tijdens de werken zal de afrit van de N702 rijrichting Genk volledig afgesloten worden. Fietsverkeer blijft wel mogelijk bovenop de brug; fietsers rijden tijdelijk in twee richtingen aan de overzijde van de weg en kunnen gebruik maken van tijdelijke oversteekplaatsen ter hoogte van de werken.

Vragen? Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Limburg

Contactformulier