Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing leuningen Burgemeester Jozef Masurebrug

Vernieuwing leuningen Burgemeester Jozef Masurebrug

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Provincie

Weg

In augustus zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de leuningen en randbalken van de Burgemeester Jozef Masurebrug in Merksem vernieuwen. De werken waren oorspronkelijk gepland in het voorjaar, maar moesten omwille van de coronacrisis worden uitgesteld. De werken zullen plaatsvinden op het deel van de brug over de spoorweg en de Argentiniëlaan. De leuningen op het gedeelte over de E19 werden eerder al vernieuwd.

Wat en waarom?

Renovatie brugleuningen

De leuningen van de Burgemeester Jozef Masurebrug – die de wijk Luchtbal met Merksem verbindt – zijn versleten en aan vernieuwing toe. Op het brugdeel over de E19 werden de leuningen reeds eerder vervangen. Nu zijn ook de leuningen op het deel over de spoorweg en de Argentiniëlaan aan de beurt. Gelijktijdig met het vernieuwen van de leuningen worden ook de randbalken – de betonnen sokkels van de leuningen – vernieuwd.

Timing en impact?

Steeds verkeer mogelijk tijdens werken

De werken starten op 2 augustus 2020 en zullen ongeveer een maand duren. De hinder voor het verkeer wordt zo beperkt mogelijk gehouden. Zo zal er op de Jozef Masurebrug altijd verkeer in beide richtingen mogelijk blijven, maar over telkens één rijstrook. Omdat het voet/fietspad wordt ingenomen als werfzone, wordt de rechterrijstrook aan beide zijden van de brug voorbehouden voor voetgangers en fietsers.