Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing kruispunt Koninginnelaan met Rijksweg in Maasmechelen

Vernieuwing kruispunt Koninginnelaan met Rijksweg in Maasmechelen

Algemeen Overzicht

Datum

Status

In Studie

Provincie

Plaats

Weg

N78

Ontwerp onder de loep in kader van hoogwaardige verbinding Hasselt - Maasmechelen

De Werkvennootschap nv herbekijkt het voorgestelde ontwerp van dit kruispunt, met het oog op optimalisatie in kader van de hoogwaardige openbaar-vervoersvoorzieningen binnen het Spartacus project. 

De info die AWV eerder gaf (plannen turborotonde) is dus niet meer van toepassing. 

De Werkvennootschap nv heeft dit project overgenomen van AWV, en ontwerpt een nieuwe kruispuntoplossing. Eerder was er sprake van een nieuwe turborotonde. Die plannen wijzigen dus, in functie van de hoogwaardige openbaar vervoersas.  

Wat en waarom?

De N78 is een belangrijke noord-zuidas in het meest oostelijke deel van Limburg, tussen Vroenhoven (Riemst) en de grens met Nederland in Kinrooi. De gewestweg verbindt zowat alle kernen van het Maasland. De functie van doorgaande vervoersas is gaandeweg overgenomen door de parallel gelegen Nederlandse A2. De N78 is vandaag vooral belangrijk voor fietsers en het openbaar vervoer

Het kruispunt met de Koninginnelaan heeft vandaag de vorm van een dubbel T-kruispunt met verkeerslichten. De huidige inrichting bemoeilijkt echter de doorstroming en is weinig overzichtelijk. Het kruispunt moet op piekmomenten al heel wat verkeer verwerken, bijvoorbeeld bij het begin en einde van de schooluren.