Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing kruispunt Hechtelsesteenweg x K. Louisa-Marialaan en 2 bushaltes

Vernieuwing kruispunt Hechtelsesteenweg x K. Louisa-Marialaan en 2 bushaltes

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Provincie

Weg

N73

Fluvius en de gemeente Leopoldsburg vernieuwen de riolering en wegenis van de gemeenteweg Koningin Louisa-Marialaan. Als laatste onderdeel van dit project wordt ook het kruispunt met de gewestweg Hechtelsesteenweg (N73) mee vernieuwd. Ook worden de twee bushaltes 'Militair Hospitaal' vernieuwd en toegankelijker gemaakt.

Wat en waarom?

Aan het kruispunt komen twee veilige fietsoversteken met middeneiland. Zo kunnen fietsers in twee bewegingen oversteken. Aan de kant van de rotonde wordt ook een voetgangersoversteek met zebrapad voorzien. Rondom het kruispunt worden brede fietspaden aangelegd.

De twee bushaltes 'Militair Hospitaal' van De Lijn worden vernieuwd naar de huidige normen van comfort en toegankelijkheid

N73 x Koningin Louisa-Marialaan Leopoldsburg - ontwerp

Tijdens de werken aan het kruispunt K. Louisa-Marialaan worden meteen de bushaltes Militair Hospitaal vernieuwd op de Hechtelsesteenweg (N73) 

De nieuwe bushaltes wordt aangelegd volgens de huidige normen op vlak van veiligheid, toegankelijkheid en comfort. De bushaltes krijgen een verhoogd perron, nieuwe bushokjes en fietsenrekken.

Timing en impact?

Fluvius is de opdrachtgever voor dit project. De gemeente Leopoldsburg en het Agentschap Wegen en Verkeer zijn partners. 

Alle info over deze werken vind je op de website van de gemeente Leopoldsburg.

 

De vernieuwing van het kruispunt met de gewestweg en de twee bushaltes wordt op het einde van de werken in de Koningin Louisa-Marialaan uitgevoerd, vermoedelijk in het voorjaar 2021.

De N73 Hechtelsesteenweg wordt dan een vijftal weken afgesloten ter hoogte van de werfzone K. Maria Louisalaan. Er geldt een lokale omleiding in beide richtingen.