Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing kruispunt Hechtelsesteenweg x K. Louisa-Marialaan

Vernieuwing kruispunt Hechtelsesteenweg x K. Louisa-Marialaan

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Provincie

Weg

N73

Fluvius en de gemeente Leopoldsburg vernieuwen de riolering en wegenis van de gemeenteweg Koningin Louisa-Marialaan. Als laatste onderdeel van dit project wordt ook het kruispunt met de gewestweg Hechtelsesteenweg (N73) mee vernieuwd.

Wat en waarom?

Aan het kruispunt komen twee veilige fietsoversteken met middeneiland. Zo kunnen fietsers in twee bewegingen oversteken. Aan de kant van de rotonde wordt ook een voetgangersoversteek met zebrapad voorzien. Rondom het kruispunt worden brede fietspaden aangelegd.

N73 x Koningin Louisa-Marialaan Leopoldsburg - ontwerp

Na afloop van de werken aan het kruispunt K. Louisa-Marialaan zal het Agentschap Wegen en Verkeer de bushaltes Militair Hospitaal vernieuwen op de Hechtelsesteenweg (N73) 

De nieuwe bushaltes wordt aangelegd volgens de huidige normen op vlak van veiligheid, toegankelijkheid en comfort. De bushaltes krijgen een verhoogd perron, nieuwe bushokjes en fietsenrekken.

Timing en impact?

Fluvius is de opdrachtgever voor dit project. De gemeente Leopoldsburg en het Agentschap Wegen en Verkeer zijn partners. 

Alle info over deze werken vind je op de website van de gemeente Leopoldsburg.

 

De vernieuwing van het kruispunt met de gewestweg wordt op het einde van de werken in de Koningin Louisa-Marialaan uitgevoerd, vermoedelijk in het voorjaar 2021.

Verkeer richting Leopoldsburg blijft dan steeds mogelijk op de N73. Verkeer richting Hechtel volgt een lokale omleiding, net als de fietsers.