Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing fietstunnel aan Ringlaan N71 in Lommel

Vernieuwing fietstunnel aan Ringlaan N71 in Lommel

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

N71

AWV werkt aan een grondige vernieuwing van de fietstunnel, ter hoogte van de Vreyshorring, die onder de Ringlaan N71 in Lommel door loopt.

Wat en waarom?

Meer verkeersveiligheid voor fietsers en voetgangers

Verkeersveiligheid staat hoog bovenaan het Vlaamse mobiliteitsbeleid. Met het project Mobiliteit Innovatief Aanpakken, kortweg MIA, wil de overheid via kleine en gerichte ingrepen gevaarlijke locaties op gewestwegen wegwerken en het gebruik van de fiets stimuleren. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met de lokale besturen, academische wereld en onderzoeksinstellingen. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is als wegbeheerder verantwoordelijk voor de uitvoering.

In Limburg willen we op korte termijn maar liefst 50 projecten realiseren. Het gaat om gekende verkeersonveilige punten die al langer op de agenda staan, zoals fietspaden verbreden, rijwegen vernieuwen, oversteekpunten beveiligen of kruispunten herinrichten. Het doel? Meer verkeersveiligheid, vooral voor fietsers en voetgangers, en een vlotte doorstroming

Meer weten over MIA? Surf naar www.vlaanderen.be/mia.

Nieuwe asfaltering en afwatering voor fietstunnel aan de Vreyshorring

De stoepdallen van de tunnel worden opgebroken en vervangen door een nieuwe en comfortabele asfaltlaag. Ook de afwatering in de tunnel wordt gelijktijdig vernieuwd. Deze aanpassingen zullen het rijcomfort en de veiligheid van fietsers sterk verbeteren.

Timing en impact?

Timing van de werken

De werken starten op woensdag 17 augustus 2022 en zullen een 2-tal weken duren

Opgelet: asfalt- en wegenwerken zijn weersgevoelig. De planning kan steeds wijzigen.

Minderhinder-maatregelen: fietstunnel afgesloten, omleiding via Balendijk

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. 

De fietstunnel wordt tijdens de werken volledig afgesloten. Wandel- en fietsverkeer volgt een omleiding richting het nabijgelegen kruispunt van de Balendijk om vlot en veilig aan de overkant van de Ringlaan te geraken.

Voor gemotoriseerd verkeer wordt er geen hinder verwacht.
 

Vragen? Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Limburg

Contactformulier