Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing fietspaden Thiewinkelstraat - Lummense Kiezel

Vernieuwing fietspaden Thiewinkelstraat - Lummense Kiezel

Algemeen Overzicht

Datum

Provincie

Plaats

Weg

N725

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal dit voorjaar in Hasselt de fietspaden renoveren langs de Thiewinkelstraat - Lummense Kiezel (N725) vanaf het kruispunt met de Grensstraat tot aan de rotonde t.h.v. Holrakkerstraat - Spalbeekstraat. In elke richting wordt zo ongeveer 700 meter fietspad vernieuwd

Wat en waarom?

Tijdens deze werkzaamheden zal de aannemer de klinkers van de fietspaden opbreken en de paden vervolgens heraanleggen in asfalt. Deze vernieuwingen zorgen voor een verhoogde verkeersveiligheid en meer rijcomfort voor de fietsers.

Timing en impact?

Deze werken zullen bijna 2 weken duren. Volgens de huidige planning starten de werken op maandag 17 augustus en zouden ze tegen woensdagavond 26 augustus klaar moeten zijn. 

Minderhinder-maatregelen: lokale omleiding

Om de veiligheid van zowel de wegarbeiders als de weggebruikers te vrijwaren, zal het agentschap de werfzone tussen de Grensstraat en de Holrakkerstraat gedurende de volledige duur van de werken afsluiten voor het gemotoriseerd verkeer richting Kermt. Deze weggebruikers kunnen dan een omleiding volgen. 

Wie met de wagen richting Lummen wil, kan gewoon langs de werfzone blijven rijden.

Aan de zijde waar de aannemer werkt, worden de zijstraten volledig afgesloten ter hoogte van de gewestweg. Aan de andere kant van de weg blijven ze gedeeltelijk open. Verkeer richting Lummen kan dan de zijstraten inrijden en wie de gewestweg wil oprijden kan dat tevens in deze richting. Gedurende de eerste dagen wordt op de weghelft richting Lummen gewerkt, vervolgens richting Hasselt. 

Voor fietsers wordt een veilige strook afgebakend langs de werfzone.

Opgelet: deze werkzaamheden zijn sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is dus mogelijk dat de planning nog wijzigt.

Dienstverlening De Lijn

Deze werken hebben ook een impact op de dienstverlening van De Lijn. Op de website www.delijn.be vindt u steeds de meest recente informatie over het openbaar vervoer in uw omgeving. Via www.delijn.be/omleidingsnieuwsbrief kan u zich ook inschrijven om automatisch op de hoogte te blijven van wijzigingen in het schema van uw specifieke buslijn. 
 

Contacteer ons

Contact
afdeling Wegen en Verkeer Limburg
Adres
Koningin Astridlaan 50 bus 4
3500 Hasselt
Telefoon
011/74 23 00

CONTACTFORMULIER