Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing fietspaden op de Kiezelweg

Vernieuwing fietspaden op de Kiezelweg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

N78

Wat en waarom?

Nieuw fietspad in asfalt

AWV heeft in Lanaken de fietspaden vernieuwd aan weerskanten van de Kiezelweg (N78), van net voorbij de Vlijtingerweg tot aan de rotonde in Veldwezelt (2e Carabinierslaan/Bilzerbaan). De toplaag van het bestaande fietspad werd verwijderd en vervangen door een nieuwe laag asfalt.

Timing en impact?

Uitvoering in fases gedurende ongeveer een maand

De uitvoering gebeurt in 2 fases: elke rijrichting wordt om beurt vernieuwd. Vanaf maandag 12 september werd gewerkt richting noorden (van Riemst richting Veldwezelt). Toen het fietspad in die richting vernieuwd was, verschoof de werfzone naar de andere kant: van Veldwezelt richting Riemst.

Opgelet: asfaltwerken zijn weersgevoelig. De planning kan steeds wijzigen.

Minderhinder-maatregelen: doorgang voor fietsers, autoverkeer in enkelrichting

Tijdens de werken golden tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kon de aannemer veilig werken en beperkten we de hinder voor de weggebruikers. Deze maatregelen golden voor de hele uitvoeringstermijn:

  • Fietsers en voetgangers konden de werken in beide richtingen veilig passeren aan de zijde van de rijweg waar niet gewerkt wordt.
  • Gemotoriseerd verkeer richting Riemst kon over de N78 over 1 rijstrook. Verkeer richting Veldwezelt volgde een omleiding: Bilzersteenweg (N745) - Riemsterweg (N745) - Rode Kruislaan (N785) - Bilzerbaan (N2).
  • Openbaar vervoer: de haltes in de werfzone werden tijdelijk niet bediend. Informeer u op www.delijn.be.   

Vragen? Contacteer ons

Contact
Omgevingsmanager
Telefoon
0465 09 40 84
Website