Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing fietspaden Meylandtlaan en Graaf de Theuxlaan

Vernieuwing fietspaden Meylandtlaan en Graaf de Theuxlaan

Algemeen Overzicht

Status

Gestart

Provincie

Weg

N72

Wat en waarom?

Nieuwe toplaag asfalt en markeringen

De fietspaden worden vernieuwd aan weerskanten van de Meylandtlaan en Graaf de Theuxlaan (N72), tussen Heikant en Schootstraat. Over een afstand van bijna twee kilometer wordt de toplaag afgefreesd en het fietspad opnieuw geasfalteerd. De wegmarkeringen worden zoals vandaag aangebracht.  

Het kruispunt met de Onze-Lieve-Vrouwstraat (N729) en de Bieststraat valt binnen de werkzone. De fietspaden op de vier hoeken worden mee aangepakt. 
 

N72 Heusden-Zolder - situering fietsrelance

Timing en impact?

Nachtwerk

De werken aan de fietspaden gebeuren uitsluitend ’s nachts om verkeershinder overdag te vermijden. Er wordt gewerkt van 20 uur ’s avonds tot uiterlijk 6 u ’s morgens de dag nadien. Overdag wordt niet gewerkt. De aannemer start zondagavond 10 oktober. Woensdagochtend 20 oktober moeten de werken klaar zijn. 

De nachtelijke asfaltwerken zullen mogelijks voor geluidshinder zorgen. AWV en aannemer doen er alles aan om de hinder in de tijd te beperken. 

Minderhinder-maatregelen: gefaseerde uitvoering, lokale omleiding voor fietsers en gemotoriseerd verkeer

De projectzone wordt opgedeeld in twee fases (zie bovenstaand kaartje). In elke fase wordt het fietspad per rijrichting vernieuwd. De aannemer werkt de 1ste fase volledig af voor hij naar de 2de gaat. 

Er is hinder voor zowel fietsers als gemotoriseerd verkeer

  • Telkens is de rijrichting onderbroken waar op dat moment het fietspad wordt vernieuwd. Verkeer volgt dan een korte omleiding via de zijstraten. In de andere rijrichting is er geen hinder.
  • Fietsers leiden we waar mogelijk langs de werken, door het fietspad in beide richtingen te gebruiken. 

Bijvoorbeeld: we vernieuwen het fietspad tussen Heikant en Bieststraat in de richting van Beringen. Verkeer richting Beringen moet dan een omleiding volgen. Verkeer richting Zonhoven en Hasselt kan langs de werken rijden. 

Opgelet: wegenwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen.

Contacteer ons

Contact
Bereikbaarheidsadviseur Wegen Limburg
Telefoon
011 433 855
E-mail