Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing fietspaden Luikersteenweg ter hoogte van kanaalbrug

Vernieuwing fietspaden Luikersteenweg ter hoogte van kanaalbrug

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Provincie

Plaats

Weg

N715

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat de fietspaden vernieuwen aan de Luikersteenweg (N715), over zo’n 300m tussen de Sint-Lucasstraat en de Boskantstraat in Lommel. We leggen de fietspaden in deze zone aan in asfalt, ook op de brug over het kanaal. De werken moeten het rijcomfort en de verkeersveiligheid voor fietsers verhogen.

Wat en waarom?

AWV zal in Lommel de fietspaden vernieuwen aan weerskanten van de Luikersteenweg (N715), tussen de Sint-Lucasstraat en de Boskantstraat. De bestaande fietspaden in beton wordt over de volledige zone verwijderd en vervolgens heraangelegd in asfalt, ook op de brug over het kanaal. 

Ter hoogte van de Sint-Lucasstraat vervangen we het fietspad in betonstraatstenen eveneens door een fietspad in asfalt.

Timing en impact?

Minderhinder-maatregelen: beurtelings verkeer buiten de spitsuren

De werken starten op 7 september en duren een tweetal weken. De uitvoering gebeurt in twee fases: het fietspad wordt in elke rijrichting om beurt vernieuwd

De aannemer werkt enkel buiten de spitsuren (9 – 16 uur). Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. Deze maatregelen gelden voor de volledige uitvoeringstermijn:

  • Fietsers en voetgangers kunnen de werken in beide richtingen passeren via het fietspad aan de overzijde.
  • Gemotoriseerd verkeer: verkeer op de Luikersteenweg kan de werken beurtelings voorbijrijden met behulp van tijdelijke verkeerslichten

Opgelet: wegenwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen.

Contact

Contact
Wegen en Verkeer Limburg
Telefoon
011 74 23 00

Contactformulier