Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing fietspaden Koning Astridlaan - Diestersteenweg

Vernieuwing fietspaden Koning Astridlaan - Diestersteenweg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

N773

Wat en waarom?

Nieuw fietspad in asfalt

AWV zal in Maaseik de fietspaden vernieuwen aan weerskanten van de Koningin Astridlaan en Diestersteenweg (N773), van net voorbij de rotonde tot iets voor de Gremelsloweg. De toplaag van het bestaande fietspad wordt verwijderd en vervangen door een nieuwe laag asfalt.

Ter hoogte van de toegang tot het ziekenhuis ZOL campus Maas en Kempen werden al eerder nieuwe fietspaden aangelegd, daar wordt niet gewerkt.

Timing en impact?

Uitvoering in fases gedurende ongeveer een maand

De werken starten op maandag 6 september en duren een viertal weken. De uitvoering gebeurt in twee fases van elk twee weken, met verschillende verkeersimpact.

Opgelet: asfaltwerken zijn weersgevoelig. De planning kan steeds wijzigen.

Minderhindermaatregelen: doorgang voor fietsers, autoverkeer in enkelrichting voorbij werfzone gedurende twee weken

 

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhindermaatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. 

Fietsers en voetgangers kunnen de werkens steeds in beide richtingen passeren aan de zijde van de rijweg waar niet gewerkt wordt.

 

Tijdens fase 1, gedurende twee weken vanaf maandag 6 september, worden de fietspaden aan beide zijden gelijktijdig vernieuwd: affrezen en asfalteren. Dan geldt er éénrichtingsverkeer op de N773  richting Neeroeteren, en een omleiding naar Maaseik-centrum via de Gremelsloweg.
Zwaar verkeer komende van Kinrooi naar zone Jagersborg wordt omgeleid via Neeroeteren (N757). Het ziekenhuis blijft steeds bereikbaar. 
 

Vermoedelijk vanaf maandag 20 september volgt dan twee weken  de afwerking aan beide zijden (fase 2): plaatselijk inslijpen en vullen van voegen aan beide zijden.  Dan kan het verkeer op de Diestersteenweg opnieuw in beide richtingen blijven passeren, met behulp van tijdelijke verkeerslichten ter hoogte van de opschuivende werfzone. 

 

Fietsrelance Maaseik N773

Bereikbaarheid van woningen, handelszaken en ziekenhuis

Naast de omleiding voor doorgaand verkeer, zal er ook onvermijdelijk hinder zijn voor woningen en handelszaken in de werfzone.

  • Waar het fietspad een inrit kruist, zijn opritten overdag tijdens de werkuren doorgaans niet toegankelijk. De aannemer zal er alles aan doen om de inritten van handelszaken maximaal bereikbaar te houden. Moet u de baan op, parkeer dan best voor 07 uur ‘s morgens buiten de werfzone. Zo raakt u zeker niet ingesloten. Na 18 uur op weekdagen en in het weekend worden opritten zo goed als mogelijk vrijgemaakt.
    Vragen hierover? Spreek even een verantwoordelijke aan op de werf.
  • Te voet en met de fiets (mogelijks aan de hand) blijft iedereen bereikbaar.
  • Zijstraten zijn tijdelijk onderbroken ter hoogte van de werfzone (enkel aan de zijde waar gewerkt wordt). De meeste straten blijven bereikbaar via de achterliggende straten.
  • Doodlopende straten Oud Kerkhof, Snellewindstraat, Vergelsweg, Nagelsweg en Izevenstraat worden maximaal bereikbaar gehouden.
  • Omdat er niet gewerkt wordt ter hoogte van het ziekenhuis, blijft de toegang tot het ziekenhuis bereikbaar. Door de enkelrichting aan de werfzone, kan autoverkeer naar het ziekenhuis enkel vanuit het centrum aanrijden. Wegrijden kan enkel richting Neeroeteren.

Conracteer ons

Contact
Bereikbaarheidsadviseur Limburg
Telefoon
011 433 855
E-mail