Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing fietspaden en wegdek gedeelte Geelsebaan

Vernieuwing fietspaden en wegdek gedeelte Geelsebaan

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

N126

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt in Tessenderlo een gedeelte van de fietspaden van de Geelsebaan (N126). Het gaat om de zone tussen kilometerpunten 11.6 en 12.3, waar nu een beklinkerd fietspad in slechte staat ligt. Ook het wegdek krijgt er een nieuwe asfaltlaag.

 

Wat en waarom?

De betonstraatstenen van het fietspad verdwijnen daar nu aan beide zijden van de weg. Ze worden vervangen door een nieuw opgebouwd fietspad met een toplaag in asfalt, over een afstand van ongeveer 700m

Deze vernieuwingen zorgen voor een verhoogde verkeersveiligheid en meer rijcomfort voor alle weggebruikers.

Timing en impact?

De werken aan het fietspad aan de oostzijde (rijrichting Vorst-Meerlaar) starten op maandag 31 januari 2022, en zullen ongeveer 4 weken duren. Er wordt overdag gewerkt. 

De fietspaden aan westzijde van de weg (rijrichting Tessenderlo) werden eind 2021 al aangepakt.

 

Minderhinder-maatregelen: gefaseerde uitvoering, omleiding richting Tessenderlo, fietsers voorbij de werfzone

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. Deze maatregelen gelden op dezelfde manier tijdens beide fases:

 

  • Fietsers kunnen de werfzone in twee richtingen blijven passeren, door gebruik maken van het fietspad aan de zijde van de weg waar niet wordt gewerkt.

 

  • Gemotoriseerd verkeer: er geldt tijdens de werken éénrichtingsverkeer richting Vorst-Meerlaar. Komende vanuit Vorst-Meerlaar is de weg afgesloten ter hoogte van de werfzone. Verkeer richting Tessenderlo volgt een omleiding via de Meerlaarstraat - Vorsterweg (N141) en de Neerstraat (N725).
     

 

Toegankelijkheid van percelen: sterke hinder

Percelen in de werfzone zullen ontoegankelijk zijn met gemotoriseerde voertuigen tijdens het merendeel van de werken, wegens het grote hoogteverschil. Moet u de baan op, parkeer dan buiten de werfzone. Tijdens de weekends zullen alle percelen wel toegankelijk zijn.

Percelen van handelszaken en voorzieningen worden wel steeds bereikbaar gehouden. 

Te voet en met de fiets blijft iedereen bereikbaar

 

Eind maart 2022 wordt ook het asfalt van de rijweg vernieuwd in de werfzone Geelsebaan (N126). Dit gebeurt na afloop van de werkzaamheden aan de fietspaden. 

Tijdens één nacht zal de werfzone (en de zijstraten) dan ook afgesloten zijn voor gemotoriseerd verkeer, tussen 20u en 6u.

Weersgevoelig

Opgelet: wegenwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. De planning kan dus altijd nog wijzigen.

Contact

Contact
Wegen en Verkeer Limburg
Telefoon
011 74 23 00

Contactformulier

COVID-19 heeft de wereld en Vlaanderen hard getroffen. Daarom lanceerde de Vlaamse Regering een herstelplan. Een investering van 4,3 miljard in 180 projecten in uiteenlopende domeinen. Van cultuur tot sport, van onderwijs tot de zorgsector en van technologie tot milieu.  Deze werken worden deels met deze herstelmiddelen uitgevoerd.