Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing fietspad van Kapelstraat langs de Tiensesteenweg

Vernieuwing fietspad van Kapelstraat langs de Tiensesteenweg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

N3

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt vanaf maandag 20 juni het fietspad van de Kapelstraat langs de Haspengouwlaan. Het gaat om het stuk tussen de Aalsterweg en de rotonde Brustem Bedrijvenpark. Het beton maakt plaats voor asfalt. Ook de funderingen van het fietspad en de straatkolken worden vernieuwd. 

Wat en waarom?

Meer fietscomfort door fietspad in asfalt

AWV zal het betonnen fietspad en de bestaande fundering opbreken en vervolgens voorzien van een nieuwe fundering, een nieuwe profileerlaag en een nieuwe toplaag in asfalt. Daarnaast komen er ook nieuwe straatkolken die het regenwater afvoeren. 

AWV kiest bewust voor asfalt als beste ondergrond voor fietspaden. Een fietspad in asfalt zorgt voor meer fietscomfort. Dit jaar voeren we verspreid over heel Limburg gelijkaardige fietsrelanceprojecten uit, om de staat van de fietspaden langs de gewestwegen sterk te verbeteren. We willen een fietsreflex creëren bij elke Vlaming zodat die bij elke verplaatsing spontaan aan de fiets denkt.

Timing en impact?

Uitvoering vanaf 20 juni

De werken starten maandag 20 juni. AWV verwacht dat de vernieuwing van de fietspaden ongeveer 2,5 week duurt.

Minderhinder-maatregelen: doorgang fietsers tijdelijk belemmerd

Het fietspad is afgesloten tijdens de werken. Voor fietsers is een omleiding voorzien via Brustem Bedrijvenpark – Lichtenberglaan – Aalsterweg.

Opgelet: wegenwerken zijn afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen.

Vragen? Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Limburg

CONTACTFORMULIER