Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing fietspad Herentalsesteenweg in Lichtaart

Vernieuwing fietspad Herentalsesteenweg in Lichtaart

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Provincie

Plaats

Weg

N123

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) plant een vernieuwing van het fietspad langs de Herentalsesteenweg (N123), van huisnummer 41 tot de Coolsweg. Het fietspad in klinkers wordt omgevormd tot een fietspad in asfalt van drie meter breed. De werken starten ten vroegste in het voorjaar van 2024.

Wat en waarom?

Veilig fietsen langs de Herentalsesteenweg

Om de fietsveiligheid langs de Herentalsesteenweg te verhogen, vervangen we het fietspad met klinkers door een volledig geasfalteerd fietspad van drie meter breed. Dat doen we van huisnummer 41 tot de Coolsweg.

We bekijken eveneens de mogelijkheden om het fietspad heraan te leggen van het kruispunt met de Olensteenweg tot tennisclub Ter Heyde. Ook gaan we na of we bushaltes 'Lichtaart Olensteenweg' kunnen omvormen tot toegankelijke haltes. Zo kunnen onder andere rolstoelgebruikers, blinden en slechtzienden vlot gebruikmaken van het openbaar vervoer. Voor beide ingrepen moeten we werken in waardevol natuurgebied van het Vlaams Ecologisch Netwerk (VEN). Daarom vinden een onderzoek en overleg plaats, om na te gaan of we tot een vergunbaar ontwerpplan kunnen komen.

Timing en impact?

Werken starten ten vroegste in voorjaar 2024

Momenteel wordt de aanbesteding van het project in de markt gezet. De herinrichting van het fietspad tussen huisnummer 41 en het kruispunt met de Coolsweg start ten vroegste in het voorjaar van 2024.

Tijdens de werken nemen we het volledige fietspad in, plus één rijstrook richting Lichtaart. Fietsers volgen een omleiding. De rijstrook richting Herentals blijft beschikbaar voor lokaal verkeer. Bovenlokaal gemotoriseerd verkeer volgt een omleiding via de Poederleesteenweg (N134 - N153). Zodra meer info in verband met de timing bekend is, kan je die terugvinden op deze pagina.

Vragen? Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Antwerpen

Contactformulier