Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing fietspad en herinrichting bushaltes Lichtaart Olensteenweg

Vernieuwing fietspad en herinrichting bushaltes Lichtaart Olensteenweg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Provincie

Plaats

Weg

N123

In 2023 vernieuwen we het fietspad langs de Herentalsesteenweg (N123). Tegelijk maken we de bushalte Lichtaart Olensteenweg toegankelijk voor iedereen. De werken verlopen in drie fases en zullen ongeveer drie maanden duren. 

Wat en waarom?

Veilige fietspaden en toegankelijke bushaltes voor iedereen

Om de fietsveiligheid langs de Herentalsesteenweg te verhogen, vervangen we het fietspad met klinkers door een volledig geasfalteerd fietspad. Tegelijk vernieuwen we de bushaltes Lichtaart Olensteenweg. We streven ernaar zo veel mogelijk bushaltes in Vlaanderen toegankelijk te maken voor iedereen. Daarom worden de haltes ter hoogte van de Olensteenweg heringericht zodat onder andere rolstoelgebruikers, blinden en slechtzienden vlot gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer.

Timing en impact?

Werken in fases

De werken aan het fietspad en de bushaltes zullen in totaal ongeveer drie maanden duren, in de loop van 2023, en zijn opgedeeld in drie fases. Meer informatie vind je hier.

Momenteel voeren Telenet, Proximus en Fluvius nutswerken uit op de N123. De exacte timing voor de start van de wegenwerken is nog niet gekend. Van zodra die planning bepaald is, kan je op deze websitepagina meer informatie terugvinden.