Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing fietspad en herinrichting bushaltes Herentalsesteenweg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

,

Weg

N425

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) plant een vernieuwing van het fietspad langs de Herentalsesteenweg (N123), van de Coolsweg tot huisnummer 41. Het fietspad in klinkers wordt omgevormd tot een fietspad in asfalt van drie meter breed. De werken starten ten vroegste in het najaar van 2024.

Wat en waarom?

Veilige fietspaden en toegankelijke bushaltes

Om de fietsveiligheid langs de Herentalsesteenweg te verhogen, vervangen we het fietspad richting Kasterlee met klinkers door een volledig geasfalteerd fietspad van drie meter breed. We vernieuwen eveneens de bushaltes ‘Lichtaart Olensteenweg’. AWV streeft ernaar zo veel mogelijk bushaltes in Vlaanderen toegankelijk te maken voor iedereen. Daarom worden de haltes ter hoogte van de Olensteenweg heringericht, zodat onder andere rolstoelgebruikers, blinden en slechtzienden vlot gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer.

Meer investeren in fietspaden en bushaltes

Het Agentschap Wegen en Verkeer investeert steeds meer in veilige fietspaden en toegankelijke bushaltes. Dankzij het Vlaamse relanceplan worden hiervoor extra middelen vrijgemaakt. Zo kan iedereen vlot en veilig fietsen en gebruikmaken van het openbaar vervoer.

 

Timing en impact?

Werken in fases

De vernieuwing van het fietspad en herinrichting van de bushaltes verloopt in twee fases:

  • In de eerste fase vernieuwen we het fietspad richting Kasterlee, van de Coolsweg tot Herentalsesteenweg nummer 41. 
  • In de tweede fase richten we de bushaltes aan de Olensteenweg in.

De werken aan het fietspad richting Lichtaart duren in totaal twintig werkdagen. Vervolgens neemt de aannemer de bushaltes onder handen. Dat zal ongeveer twee maanden in beslag nemen. Concrete data zijn nog niet bekend. Zodra we hierover meer info hebben, kan u die terugvinden op deze pagina.

Een vernieuwing van het fietspad richting Herentals, van het kruispunt met de Olensteenweg tot tennisclub Ter Heyde, staat eveneens op de planning. De timing hiervoor is nog niet bekend. We communiceren hier te gepasten tijde over.

Timing en hinder

We nemen het volledige fietspad richting Lichtaart in, plus één rijstrook op de N123. Fietsers volgen een omleiding. De rijstrook richting Herentals blijft beschikbaar voor lokaal verkeer. Bovenlokaal gemotoriseerd verkeer volgt een omleiding via de Poederleesteenweg (N134 - N153).

Tijdens de herinrichting van de bushaltes is de N123 niet toegankelijk in beide richtingen, tot vlak voor het kruispunt met de Olensteenweg. Verkeer vanuit Herentals en Olen kan wel gebruikmaken van het kruispunt. Ook het fietspad is tijdens de periode van de werken niet toegankelijk. Meer informatie over de fietsomleiding volgt nog.

Vragen? Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Antwerpen

Contactformulier