Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing fietsoversteek aan op- en afrit langs Vrijheidslaan

Vernieuwing fietsoversteek aan op- en afrit langs Vrijheidslaan

Algemeen Overzicht

Datum

Provincie

Plaats

Weg

N73

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt deze zomer de fietsoversteek op de kruising van de Vrijheidslaan met de op- en afrit van de Noordweg (N73) in Peer. Deze ingreep moet de veiligheid voor de fietsers op dit punt verbeteren. De aanpassing gebeurt na bespreking op de Provinciale Commissie Verkeersveiligheid, op vraag van de Stad Peer. De werken worden uitgevoerd voor het einde van de zomervakantie, om de hinder te beperken.

Wat en waarom?

Deze fietsoversteek bevindt zich in de uitlopers van de schoolomgeving, met een groot aantal fietsers per dag. Door het fietspad tot tegen de Vrijheidslaan te leggen ter hoogte van het kruispunt, verdwijnt het conflict met wachtende voertuigen die willen oprijden. Bovendien verhoogt de zichtbaarheid van de fietsers komende van op de brug, voor het verkeer dat van de N73 komt. 

Het fietspad komende van de brug lag tot nu toe achteruit getrokken richting de op- en afrit van de N73. Gemotoriseerde voertuigen moeten er voorrang verlenen op de fietsers, maar toch leverde deze situatie nog conflicten op met wachtende voertuigen die op het fietspad stonden. Dit vooral bij vrachtwagens of voertuigen met aanhangwagen.

 

N73 x Vrijheidslaan Peer fietspad ontwerp

Timing en impact?

Minderhinder-maatregelen: gefaseerde uitvoering tijdens vakantie en omleidingen  

De werken starten op maandag 17 augustus 2020, en zullen een tweetal weken in beslag nemen. 

De aannemer werkt gefaseerd, zodat steeds een weghelft van de op- en afrit open kan blijven voor verkeer. 

Fietsers komende van Peer-centrum zullen wel een omleiding moeten volgen over Monsheide, via het fietspad Noordweg (N73) en het tunneltje aan de rotonde Oostweg/Baan naar Bree. Het fietspad op de brug Vrijheidslaan, komende van Maarlo is immers te smal om hier tijdelijk een tweerichtingsfietspad van te maken.

Het gemotoriseerd verkeer komende van de Noordweg (N73) richting Vrijheidslaan ondervindt lichte hinder, maar kan steeds voorbij de werfzone blijven rijden.

Het gemotoriseerd verkeer komende van de Vrijheidslaan dat richting Noordweg (N73) wil rijden, zal een omleiding volgen via Monsheide tot aan de rotonde Oostweg/Baan naar Bree.

Opgelet: deze werken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. De planning kan dus nog schuiven.

Contact

Contact
Wegen Limburg
Telefoon
011 74 23 00

Contactformulier