Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing fietsbocht op kruising Venlosesteenweg x Van Eycklaan

Vernieuwing fietsbocht op kruising Venlosesteenweg x Van Eycklaan

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

N78b

Wat en waarom?

Verbreding en vernieuwing fietsbocht

Er worden enkele hagen en klinkers verwijderd om de openbare ruimte maximaal te kunnen benutten voor een verbreding van het dubbelrichtingsfietspad naar 3 meter. Het fietspad, nabij de Maasweg, wordt vervolgens in beide richtingen opnieuw aangelegd in asfalt en krijgt een rode kleur. Verder komt er plaatselijk een nieuwe asfalttoplaag met gepaste markeringen op de Venlosesteenweg, richting het centrum.

Door meer ruimte te creëren voor fietsers, zijn ze duidelijker zichtbaar in het straatbeeld. De aanpassingen verhogen bijgevolg de veiligheid en het rijcomfort voor actieve weggebruikers. 

Timing en impact?

Timing van de werken

De werken starten op maandag 17 april 2023 en duren 3 werkdagen.

Opgelet: asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij slecht weer kan de huidige planning nog wijzigen. 

Minderhinder-maatregelen

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. 

  • Fietsers worden gedurende de hele uitvoeringstermijn rond de werfzone geleid. Tijdens de asfalteringswerken kunnen zij hun traject richting Ophoven verder zetten via de Kluisstraat.
  • Plaatselijk autoverkeer kan over één rijstrook rijden om de werken te passeren. Doorgaand verkeer wordt omgeleid over de Venlosesteenweg, Burgemeester Philipslaan, Acht Meilaan en Van Eycklaan. Enkel tijdens de asfalteringswerken zal de werfzone, komende uit alle richtingen, kortstondig afgesloten worden. Plaatselijk verkeer volgt dan ook de omleidingsroute. 
  • Parkeren in de werfzone is niet mogelijk. Opritten van woningen blijven bereikbaar.

Vragen? Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Limburg
Telefoon
011 74 23 00

Contactformulier