Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing dorpskern Kasterlee

Vernieuwing dorpskern Kasterlee

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Provincie

Plaats

Weg

N123
N19

Aquafin, de gemeente Kasterlee en het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwen de dorpskern van Kasterlee. AWV heeft een beperkt financieel aandeel in dit dossier, en is niet de aanbestedende overheid voor de werken. 

Wat en waarom?

Masterplan de Met

Kasterlee heeft met de bouw van het ontmoetingscentrum, een parking en evenementenplein al een eerste fase van het Masterplan de Met achter de rug. Ondertussen zijn de plannen voor fase 2, de heraanleg van de Markt en de toegangswegen definitief klaar.

 

Het projectgebied

Het projectgebied situeert zich in het centrum van Kasterlee. Het marktplein (met de kerk) en de vier toegangswegen: de Geelsebaan (vanaf de Wissel), de Retiesebaan (vanaf de Schutterstraat), de Pastorijstraat (vanaf de Kapelstraat) en de Turnhoutsebaan (vanaf de Kattenberg).

  • De Markt wordt omgevormd tot een verkeersluw dorpsplein met voorrang voor trappers en stappers, Een gezellige groene plek die eenheid en harmonie uitstraalt en waar de kerk geïntegreerd is in de publieke ruimte.
     
  • Tegelijkertijd met de heraanleg van de Markt worden ook omvangrijke rioleringswerken uitgevoerd met de aanleg van een gescheiden stelsel voor afval- en regenwater. Onder het marktplein worden bufferbekkens met een aanzienlijke capaciteit aangelegd die het regenwater kunnen opvangen en vertraagd afvoeren.

Timing en impact?

Riolerings- en wegenwerken De Met

De hoofdwerken aan de rioleringen zijn gestart in het najaar 2020 en duren ongeveer 2 jaar. Tijdens deze werken zal er een omleiding gelden voor het doorgaand verkeer. Het centrum blijft wel bereikbaar voor plaatselijk verkeer.

Blijf op de hoogte
Meer informatie over 'Masterplan de Met'  van de gemeente Kasterlee en de uitvoering van de werken onder leiding van Aquafin.