Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing bushalte Sportplein richting Borgloon

Vernieuwing bushalte Sportplein richting Borgloon

Algemeen Overzicht

Datum

Provincie

Plaats

Weg

N79

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt deze zomer de bushalte Sportplein richting Borgloon op de Sint-Truidersteenweg (N79) in Hoepertingen (Borgloon), ter hoogte van wooncentrum Herkvallei Tereiken (Intesa). De nieuwe bushalte wordt aangelegd volgens de huidige normen op vlak van veiligheid, toegankelijkheid en comfort.  De bushalte richting Sint-Truiden wordt later vernieuwd, na afronding van de nodige grondverwervingen.

Wat en waarom?

De vernieuwde bushalte wordt aangelegd volgens de huidige normen op vlak van veiligheid, toegankelijkheid en comfort.  Zo krijgt de halte een verhoogd perron. Het fietspad komt in asfalt achter de halte door te liggen, waardoor het conflict met de bussen verdwijnt. De boom blijft staan.

Timing en impact?

Minderhinder-maatregelen: twee weken beurtelings verkeer 

Vanaf 10 augustus worden er voorbereidende werken uitgevoerd door de nutsmaatschappijen. Deze vinden plaats in de zijberm en veroorzaken weinig of geen verkeershinder. 

De hoofdaannemer start 19 augustus met de infrastructuurwerken aan de bushalte. Deze werken zullen een tweetal weken in beslag nemen. Eind augustus zal de vernieuwde bushalte klaar zijn.

Tijdens de werkuren zal gemotoriseerd verkeer beurtelings kunnen blijven rijden met behulp van tijdelijke verkeerslichten. Buiten de werkperiodes zal de aannemer de baan telkens in beide richtingen openstellen

Fietsers op de Sint-Truidersteenweg kunnen steeds veilig langs de werfzone blijven rijden. 

Tijdens de werken wordt een tijdelijke bushalte voorzien verderop. 

Contact

Contact
Wegen Limburg
Telefoon
011 74 23 00

Contactformulier