Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing brugvoegen ter hoogte van Oelegem

Vernieuwing brugvoegen ter hoogte van Oelegem

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Provincie

Plaats

Weg

E34

Wat en waarom?

Brugvoegen aan vernieuwing toe

Enkele brugvoegen op de E34, ter hoogte van Oelegem, zijn aan vernieuwing toe. In totaal vervangen we vier voegen door volledig nieuwe exemplaren. Dat zijn dus twee voegen in elke rijrichting. Eén brugvoeg richting Turnhout vertoont schade aan de bovenzijde. Bruginspecteurs en ingenieurs van AWV volgen de toestand nauwgezet op.

Timing en impact?

Tijdelijke verlenging afrit Oelegem richting Turnhout vanaf april 2023, vernieuwing brugvoegen vanaf het najaar

De vernieuwing van de brugvoegen staat op de planning voor het najaar van 2023. In afwachting daarvan ontlasten we de beschadigde voeg richting Turnhout door de afrit te verlengen. Op die manier passeert er geen doorgaand verkeer meer over de beschadiging. Om de veiligheid te garanderen, vernieuwt de aannemer eerst de vangrails ter hoogte van de voeg over een afstand van 150 meter. Daarna plaatst hij bakens en brengt hij wegmarkeringen aan die de verlengde afrit duidelijk maken.

Meer info over de installatie van de nieuwe brugvoegen volgt op deze pagina van zodra de exacte planning gekend is.

Verlenging afrit: werken tijdens twee nachten, omleiding voorzien

Voor de veiligheid vernieuwen we eerst de vangrails ter hoogte van afrit Oelegem, tijdens de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 april, van 21.00 tot 05.00 uur. Tijdens de nacht van woensdag 12 op donderdag 13 april volgen de markeringswerken. Die ingreep vindt eveneens plaats tussen 21.00 en 05.00 uur.

Tijdens beide nachten worden de pechstrook en de rechterrijstrook richting Turnhout ingenomen. Het verkeer passeert over de linkerrijstrook. Afrit Oelegem sluiten we ook af en er geldt een omleiding via complex Zoersel.

Goed om te weten: de markeringswerken zijn afhankelijk van het weer. Bij regenweer bestaat de kans dat de huidige planning wijzigt.