Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing brugvoegen ter hoogte van Oelegem

Vernieuwing brugvoegen ter hoogte van Oelegem

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

E34

Vanaf vrijdag 20 oktober 2023 vervangen we vier brugvoegen op de E34 ter hoogte van complex Oelegem [19]. De werkzaamheden verlopen in vier fases en duren in totaal 34 kalenderdagen. De oprit richting Antwerpen is doorlopend afgesloten. Doorgaand verkeer op de E34 blijft mogelijk in beide richtingen via versmalde rijstroken.

Wat en waarom?

Brugvoegen aan vernieuwing toe

Enkele brugvoegen op de E34, ter hoogte van Oelegem, zijn aan vernieuwing toe. In totaal vervangen we vier voegen door volledig nieuwe exemplaren. Dat zijn dus twee voegen in elke rijrichting. De verkeersdruk op twee van de voegen, één richting Turnhout en één richting Antwerpen, werd eerder dit jaar al verminderd. Voor de voeg richting Turnhout werd de afrit verlengd. Richting Antwerpen namen we de linkerrijstrook uit dienst. Nu de nieuwe brugvoegen geleverd zijn, maken we werk van de vernieuwing.

Timing en impact?

Werken in vier fases, doorgang via versmalde rijstroken

De werken starten op vrijdag 20 oktober en verlopen in vier fases. De aannemer werkt in totaal 34 kalenderdagen. We streven ernaar de werkzaamheden tegen eind november af te ronden. Doorgaand verkeer op de E34 blijft gedurende de volledige periode van de werken steeds mogelijk via versmalde rijstroken. Er geldt een snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur.

Overzicht van de fasering

Tijdens de eerste en tweede fase werkt de aannemer richting Antwerpen. Van vrijdag 20 tot vrijdag 27 oktober zijn de twee rijstroken en de busbaan ingenomen als werfzone. Het verkeer passeert over de invoegstrook en de pechstrook. Van vrijdag 27 oktober tot woensdag 8 november werkt de aannemer vervolgens aan de voeg ter hoogte van de busbaan, invoeg- en pechstrook. Het verkeer passeert dan versmald via de gebruikelijke rijstroken. De oprit richting Antwerpen is doorlopend afgesloten. Er geldt een omleiding via complex Zoersel [20].

E34 fase 1

Overzicht van de verkeerssituatie tijdens de eerste fase van de werken.

E34 fase 2

Overzicht van de verkeerssituatie tijdens de tweede fase van de werken.

Tijdens de derde en vierde fase zijn de voegen richting Turnhout aan de beurt. Van woensdag 8 tot woensdag 15 november zijn de twee rijstroken afgesloten. Het verkeer passeert over de pechstrook en via een doorsteek op de linkerrijstrook richting Antwerpen. Van woensdag 15 tot en met donderdag 23 november werkt de aannemer op de rechtse rijstrook en de pechstrook. Men rijdt via de uiterst linkse rijstrook en de doorsteek in de andere rijrichting. De afrit richting Turnhout is dan afgesloten. Omrijden kan eveneens via complex Zoersel. De oprit richting Antwerpen blijft ook tijdens fase drie en vier doorlopend afgesloten, gezien het doorgaand verkeer daar steeds over de invoegstrook passeert. De oprit richting Turnhout is steeds bereikbaar.

E34 fase 3

Overzicht van de verkeerssituatie tijdens de derde fase van de werken.

E34 fase 4

Overzicht van de verkeerssituatie tijdens de vierde fase van de werken.

De werkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij ongunstige weersomstandigheden bestaat de kans dat de huidige planning wijzigt. De exacte datums van de fasewissels zijn ook sterk afhankelijk van het weer.

Vragen? Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Antwerpen

Contactformulier