Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing brugvoegen en herstelling wegdek E34

Vernieuwing brugvoegen en herstelling wegdek E34

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Provincie

Plaats

Weg

E34

Vanaf maandag 17 augustus 2020 start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met onderhoudswerken op de E34 snelweg Antwerpen-Eindhoven. Ter hoogte van Mol-Postel worden de voegen van de snelwegbrug over het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten vernieuwd. De werken zullen ongeveer twee maanden duren. Het verkeer op de E34 moet ter hoogte van de werfzone over telkens één rijstrook in beide richtingen rijden.

Daarnaast worden er vanaf maandag 7 september ook betonherstellingen uitgevoerd ter hoogte van de oprit Retie (26) richting Nederland. Deze herstellingswerken zullen ongeveer 4 weken duren en sluiten aan op de werfzone in Mol-Postel. 

Wat en waarom?

Vernieuwing brugvoegen

Op bruggen en viaducten bevinden zich doorgaans uitzettingsvoegen die de beweging van een brugconstructie opvangen en tegelijkertijd de waterdichtheid verzekeren. Door de permanente verkeersbelasting zijn deze voegen gevoelig voor slijtage. Op de snelwegbrug van de E34 over het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten in Mol-Postel zijn de brugvoegen aan vernieuwing toe. In de beide richtingen worden de voegen daarom volledig vernieuwd. Het vernieuwen van de voegen zal ook het rijcomfort verbeteren.

Betonherstellingen E34

Op de E34 ter hoogte van de oprit Retie richting Nederland moet het betonnen wegdek plaatselijk vernieuwd worden. Drie betonvakken worden daarom tot op de fundering uitgebroken en vervolgens opnieuw aangelegd. De herstellingen zullen het rijcomfort en de verkeersveiligheid verbeteren in afwachting van een structurele renovatie voor dit stuk snelweg.

Timing en impact?

Verkeer in beide richtingen over telkens één rijstrook

De werken starten vanaf maandag 17 augustus en zullen ongeveer twee maanden duren. De aannemer start eerst op de rijrichting Nederland. Na een maand wisselen de werken van kant en verschuift de werfzone naar de rijrichting Antwerpen. Het verkeer op de E34 wordt tijdens de werken op één snelwegkant gezet via doorsteken in de middenberm. Ter hoogte van de werfzone moet het verkeer in beide richtingen over telkens één rijstrook passeren. Er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u.

Het nabijgelegen op- en afrittencomplex Retie (26) blijft tijdens de werken steeds open.

E34 Mol 2

Boven: de verkeerssituatie tijdens de werken op de rijrichting naar Nederland (fase 1).

E34 Mol

Boven: de verkeerssituatie tijdens de werken op de rijrichting naar Antwerpen (fase 2). 

Goed om weten

Omdat het nieuwe materiaal in de voegen tijd nodig heeft om volledig uit te harden, zal er tijdens bepaalde periodes geen werfactiviteit te zien zijn.

Herstellingswerken Retie: hinder sluit aan op lopende werken in Mol-Postel

De werken ter hoogte van de oprit Retie richting Nederland starten vanaf maandag 7 september en zullen vier weken duren. Ter hoogte van de werfzone is de E34 richting Nederland afgesloten. Het verkeer richting Nederland kan via de langgerekte oprit van Retie de werfzone passeren over één rijstrook. De werfzone sluit aan op die van de brugvoegen in Mol-Postel. Enkel richting Nederland moet het verkeer dus over iets langere afstand over één rijstrook rijden. Het op- en afrittencomplex Retie (26) blijft steeds open.

Werken aan brugvoegen zijn zeer weersgevoelig. In geval van regenweer kan de planning nog wijzigen. De meest recente info is steeds terug te vinden op deze webpagina.