Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing 6 kilometer fietspad langs Hasseltweg - Genkersteenweg

Vernieuwing 6 kilometer fietspad langs Hasseltweg - Genkersteenweg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

N75

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt deze zomer het dubbelrichtingsfietspad langs de N75 Hasseltweg (Genk) en Genkersteenweg (Hasselt). In totaal wordt er 6 kilometer fietspad vernieuwd, met de rotonde aan de Bokrijklaan als middelpunt. Richting Genk loopt de werfzone tot de rotonde Landwaartslaan. Richting Hasselt loopt de werfzone tot aan de rotonde Heidestraat.

Wat en waarom?

Tijdens deze werkzaamheden zal de aannemer het betonnen fietspad tot en met de fundering opbreken en in asfalt heraanleggen. Omdat het fietspad tussen de Heidestraat en de Brugstraat nog in goede staat is, voeren we daar enkel lokale betonherstellingen uit. 

Deze vernieuwingen zorgen voor een verhoogde verkeersveiligheid en meer rijcomfort voor de fietsers.

 

Timing en impact?

Gefaseerde uitvoering voor en na bouwverlof

De werken worden in twee fases uitgevoerd. Tijdens fase 1 wordt het fietspad vanaf de rotonde Bokrijklaan richting Genk vernieuwd tot aan de rotonde Landwaartslaan. Fase 2 omvat het fietspad vanaf de rotonde Bokrijklaan richting Hasselt tot aan de rotonde Heidestraat. 

De uitvoering gebeurt voor en na het zomers bouwverlof in juli. Elke fase duurt ongeveer een drietal weken. Volgens de huidige planning start de 1ste fase richting Genk op maandag 14 juni. Deze fase zou tegen het bouwverlof op vrijdag 9 juli klaar moeten zijn. Maandag 2 augustus start dan de 2de fase richting Hasselt, tot eind augustus. 

 

Minderhinder-maatregelen: fietsomleiding via parallelwegen

In de werfzone is het fietspad volledig afgesloten voor fietsverkeer. Er wordt een lokale fietsomleiding aangegeven via de achterliggende woonstraten. 

De zijstraten in de werfzone aan de kant van het fietspad worden afgesloten ter hoogte van de N75, maar blijven steeds bereikbaar via de achterliggende wegen.

Het gemotoriseerd verkeer op de N75 ondervindt geen hinder van deze werken. 

Weersgevoelig

Opgelet: asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij slecht weer kan de huidige planning nog gewijzigd worden.

Contact

Contact
Bereikbaarheidsadviseur Wegen en Verkeer Limburg
Telefoon
011 433 855
E-mail