Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwen fietspaden en wegdek van Westkerkestraat/Eernegemsestraat

Vernieuwen fietspaden en wegdek van Westkerkestraat/Eernegemsestraat

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Weg

N368

Wat en waarom?

Nieuwe fietspaden en asfaltlaag

Wegen en Verkeer voert werken uit op de Westkerkestraat/Eernegemsestraat (N368) in Ichtegem en Oudergem. De fietsinfrastructuur wordt verbeterd en waar nodig wordt ook de rijweg aangepakt. 

 • Grondgebied Ichtegem: over een afstand van ruim 1 kilometer, tussen de Bourgognevaart en de bebouwde kom van Eernegem, worden alle fietspaden vernieuwd. De fietspaden in beton worden vervangen door een comfortabel fietspad in asfalt. Een stuk van de rijweg, zo’n 400 meter in de rijrichting van Westkerke, krijgt ook een nieuwe asfaltlaag.
 • Grondgebied Oudenburg: Wegen en Verkeer maakt van de gelegenheid gebruik om op grondgebied Oudenburg de rijweg te vernieuwen. De Eernegemsestraat krijgt een nieuwe asfaltlaag, tussen de Bourgognevaart en huisnummer 107b.

In kaart

Klik op de groene knop om de aanklikbare kaart te bekijken.

Deze werken maken deel uit van het fietsrelanceplan van de Vlaamse Regering. Dat plan wil de economie een boost geven na COVID-19, én wil meer Vlamingen op de fiets krijgen. Het Agentschap Wegen en Verkeer verbetert daarom de fietsinfrastructuur langs een reeks gewestwegen. Op bepaalde plaatsen worden nieuwe of bredere fietspaden aangelegd, op andere locaties worden bestaande fietspaden comfortabeler gemaakt. De werken in Ichtegem worden deels met de herstelmiddelen van de Vlaamse Regering uitgevoerd.

Timing en impact?

Werken fase 2 vanaf midden juni 2022

De werken worden in twee fases uitgevoerd. Fase 1, de weghelft richting Eernegem, werd van midden oktober tot midden november uitgevoerd. Door het slechte weer in november en december werd fase 2 uitgesteld naar het voorjaar van 2022.

Fase 2, waar er gewerkt wordt op de weghelft richting Westkerke, start op maandag 20 juni. Volgens de huidige planning zijn deze werken achter de rug op vrijdag 15 juli.

Asfaltwerken zijn erg weersgevoelig. Als het weer tegenzit, kan het dus zijn dat de timing nog wijzigt.

Verkeershinder

 • Fietsers: fietsers kunnen altijd in beide richtingen doorrijden. Alle fietsers rijden op het fietspad aan de overkant van de werf. Dit wordt tijdelijk ingericht als een dubbelrichtingsfietspad.
 • Voetgangers: voetgangers kunnen gebruik maken van het fietspad aan de overkant van de werf. 
 • Openbaar vervoer: De bussen van de lijnen 21 en 52 volgen een omleiding. Richting Eernegem worden de haltes 'Westkerke Pardoenstraat', 'Westkerke Eernegemstraat', 'Eernegem Bourgogne', 'Eernegem Brouwerij', 'Eernegem Constantinopel' en 'Eernegem Populierenlaan' niet bediend. De bussen richting Westkerke stoppen aan alle normale haltes. Meer informatie op delijn.be/routeplanner.
 • Gemotoriseerd verkeer: 
  • De Westkerkestraat/Eernegemstraat wordt in één richting afgesloten: Verkeer richting Westkerke kan altijd gebruik maken van de Westkerkestraat/Eernegemstraat (N368).
  • Verkeer richting Eernegem volgt een omleiding via de Gistelsesteenweg (N367), Oostendse Baan (N33) en Stationsstraat (N306).
  • Het kruispunt met de Bourgognestraat wordt afgesloten. Wie richting Bekegem moet, volgt een omleiding via de Zeeweg naar de Brugsesteenweg (N367).
 • Bereikbaarheid: alle woningen en handelszaken in de werfzone blijven zoveel mogelijk bereikbaar, maar enkel in de rijrichting van Eernegem naar Westkerke.

Klik op de pijl rechtsboven om de omleidingskaart vergroot te bekijken.