Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwen fietspaden en rijweg van de Naamsesteenweg in Meerdaalwoud

Vernieuwen fietspaden en rijweg van de Naamsesteenweg in Meerdaalwoud

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Weg

N251

UPDATE 15/09/2020: er stond eerder te lezen op deze pagina dat de werken zouden starten in het najaar van 2020, maar daar bestaat momenteel nog geen zekerheid over. Zodra er meer nieuws is over een startdatum, zal Wegen en Verkeer dat op deze pagina melden. .

Wat en waarom?

Vlaamse overheid werkt aan het Meerdaalwoud

De afgelopen jaren heeft de Vlaamse overheid verschillende werken uitgevoerd in de omgeving van het Meerdaalwoud in Oud-Heverlee en Leuven. Zo is er een ecoduct over de Expresweg (N25) aangelegd. Wegen en Verkeer investeerde reeds in een fiets- en voetgangersbrug, een 500m verwijderd van het nieuwe tweede ecoduct. Wegen en Verkeer neemt nu ook het fietspad en de rijweg van de Naamsesteenweg (N251) tussen de E40 tot voorbij de Duivenstraat in Blanden, Oud-Heverlee onder handen. In totaal is dat vier kilometer aan vernieuwde fietspaden (2 x 2 km aan beide zijden) en twee kilometer aan structureel onderhoud van de rijweg.

Situeringskaart Naamsesteenweg Meerdaalwoud

De fietsverbindingen in en rond het Meerdaalwoud in Oud-Heverlee. 

Vernieuwen fietspaden en rijweg van Naamsesteenweg

  • In 2020 worden de fietspaden opnieuw aangelegd en comfortabeler gemaakt voor fietsers. Ook komt er in beide richtingen een haagje tussen de rijweg en de fietspaden.
  • Daarnaast wordt ook de bovenste asfaltlaag van de rijweg vernieuwd en worden er nieuwe boordstenen geplaatst.
  • Samen met de werken aan de Naamsesteenweg zal Wegen en Verkeer ook een gedeelte van de Parnassusdreef (tussen de Naamsesteenweg en het kruispunt met de Banhagestraat) vernieuwen. 

 

Timing en impact?

Startdatum te bepalen

Volgens de huidige planning zullen de werkzaamheden aan de Naamsesteenweg ongeveer een half jaar duren. Zodra er meer bekend is over de fasering en hinder voor het verkeer tijdens de werkzaamheden, zullen we hierover communiceren via deze webpagina en met brieven aan de omwonenden.