Overslaan en naar de inhoud gaan

Verbreding inritten Rijksweg

Verbreding inritten Rijksweg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Weg

N78

Wat en waarom?

Verbeterde bereikbaarheid percelen tussen Kempenstraat - Hoogbaan/M. Stansstraat

Tijdens de aanpassingen in 2021 aan de vrijliggende fietspaden werden de inritten in de bermen - tussen de rijweg en het fietspad - smaller aangelegd dan voordien. De rijbewegingen die momenteel nodig zijn om percelen te bereiken, blijken niet optimaal. Er komen nu bijkomende verhardingen, boordstenen en andere verbredende aanpassingen aan alle inritten aan weerskanten op het traject tussen de Kempenstraat en de kruising van de Rijksweg met de Hoogbaan en M. Stansstraat. Door de verbreding zullen de percelen op het traject opnieuw vlotter en veiliger bereikbaar worden.

Timing en impact?

Timing van de werken

De werken starten maandag 4 december en duren een 2-tal weken.

Opgelet: asfalt- en wegenwerken zijn weersgevoelig. De planning kan steeds wijzigen.

Welke hinder kan u verwachten?

Tijdens de werken gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker.

  • De fietspaden blijven toegankelijk tijdens de werken.
  • Verkeer in de werfzone blijft tijdens de werkuren enkel mogelijk over de linkerrijstrook. De zijstraten op het traject blijven bereikbaar.
  • Inritten en parkings van percelen in de werfzone blijven toegankelijk. Bewoners en bezoekers dienen wel op te passen met tijdelijke putten en materialen aan beide zijden van inritten.

Vragen? Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Limburg
Telefoon
011 74 23 00

Contactformulier