Overslaan en naar de inhoud gaan

Verbeteringen kruispunt Paul Grossettilaan met Henri Jasparlaan

Verbeteringen kruispunt Paul Grossettilaan met Henri Jasparlaan

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Weg

N34

Wat en waarom?

Veiliger oversteken aan Henri Jasparlaan

Ter hoogte van de Henri Jasparlaan steken veel fietsers de Paul Grossettilaan (N34) over om naar de dijk of de omliggende scholen te gaan. Met enkele ingrepen willen Wegen en Verkeer en de gemeente Middelkerke de veiligheid aan het kruispunt verhogen:

  • Er komt een nieuwe oversteekplaats voor fietsers en voetgangers over de tramsporen. 
  • Aan de noordkant van de N34 komt een dubbelrichtingsfietspad tussen de oversteekplaats en de Britselaan. Hier ligt nu een enkelrichtingsfietspad. Zo kunnen fietsers in de toekomst op een veilige en reglementaire manier naar de Britselaan fietsen, zonder tegen de richting te hoeven fietsen. 

Timing en impact?

Werken duren ongeveer 2 maanden

De werken zijn gestart op maandag 22 februari 2021 en duren tot begin mei. Die planning kan nog wijzigen omwille van slechte weersomstandigheden.

Verkeershinder

Fietsers

  • Richting Westende fietst u via de Henri Jasparlaan en de Helmlaan naar de Irislaan om opnieuw aan te sluiten op de N34. 
  • Fietsers uit de H. Jasparlaan volgen ook de omleiding via de Helmlaan en de Irislaan. 
  • Richting Nieuwpoort worden fietsers omgeleid via de Britselaan, Oceaanlaan, Koning Ridderdijk en Strandlaan. 

 

Autoverkeer

Tijdens de werken wordt de N34 ter hoogte van het kruispunt afgesloten in de richting van Westende. 

  • Wie richting Westende rijdt, wordt omgeleid via de Essex Scottishlaan en Westendelaan (N318) om via de Badenlaan opnieuw aan te sluiten op de N34. 
  • Het verkeer richting Nieuwpoort kan wel altijd over de N34 rijden. 

 

Bereikbaarheid woningen langs N34

  • Huisnummers 119-123: Deze woningen zullen gedurende een korte periode niet bereikbaar zijn met de wagen. Wanneer dit het geval is, brengt de aannemer de bewoners hiervan tijdig op de hoogte. 
  • Even huisnummers tussen H. Jasparlaan en Badenlaan: Deze woningen blijven altijd met de auto bereikbaar. Om dit mogelijk te maken, wordt op de weghelft richting Westende tijdelijk autoverkeer in beide richtingen toegelaten tussen de H. Jasparlaan en de Irislaan. Met andere woorden: om de woningen hier te bereiken, moet dit via de Helmlaan en de Irislaan naar de N34. Daar kan je zowel rechtsaf rijden richting Westende als tijdelijk linksaf richting Nieuwpoort tot aan huisnummer 110. 
Omleidingskaart herinrichting Kruispunt N34-Henri Jasparlaan in Middelkerke