Overslaan en naar de inhoud gaan

Veiligere oversteekplaats voor voetgangers op Koolmijnlaan

Veiligere oversteekplaats voor voetgangers op Koolmijnlaan

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

N72

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werkt deze zomer aan een veiligere oversteekplaats voor zwakke weggebruikers op de Koolmijnlaan (N72) in Beringen.

Wat en waarom?

Veiligere oversteekplaats voor zwakke weggebruikers

Met een verlichte en beter zichtbare oversteekplaats wil AWV de veiligheid van zwakke weggebruikers op de Koolmijnlaan vergroten. Door de aanpassingen kunnen voetgangers beter en sneller opgemerkt worden door gemotoriseerd verkeer. Ook de toegankelijkheid van de bushalte, ter hoogte van de oversteekplaats, wordt aangepakt. 

 

Verlichting, markeringen en aangepaste bushalte

De oversteekplaats aan de Koolmijnlaan wordt voorzien van heldere verlichting en de aansluiting van de Twaalf Meilaan op de Koolmijnlaan, rijrichting Beringen centrum, wordt versmald om de zichtbaarheid van de oversteekplaats te vergroten. Er worden nieuwe markeringen in de bocht aangebracht om automobilisten over de versmalde rijweg te begeleiden.

De route naar de bushalte op de Koolmijnlaan, vlak na de kruising met de Twaalf Meilaan, wordt ook vernieuwd. De oude bushalte wordt afgebroken en er worden bijkomende verhardingen aangebracht om het gebruik van openbaar vervoer veiliger te laten verlopen. De bestaande bushalte, fietsenbeugels en vuilbak worden gerecupereerd.

Timing en impact?

Timing van de werken

De werkzaamheden aan de bushalte starten maandag 12 september en zullen één week duren. De overige werken zullen ook voor midden september afgerond worden.
 

Opgelet: asfalt- en wegenwerken zijn weersgevoelig. De planning kan steeds wijzigen.

Minderhinder-maatregelen: beperkte hinder, lokale fietsomleiding

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. 

  • De werken aan de bushalte worden in de berm uitgevoerd waardoor de hinder beperkt blijft. Enkel voor fietsverkeer kan er mogelijk een tijdelijke omleiding via de overkant van de Koolmijnlaan lopen. 
  • Ook bij het aanbrengen van nieuwe markeringen wordt er slechts beperkte hinder verwacht en blijft doorgaand verkeer voor alle weggebruikers mogelijk.

Vragen? Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Limburg

Contactformulier