Overslaan en naar de inhoud gaan

Veiliger kruispunt in Kester (Gooik)

Veiliger kruispunt in Kester (Gooik)

Algemeen Overzicht

Datum

Plaats

Weg

N285

Wat en waarom?

Aanpassing kruispunt

Het Agentschap Wegen en Verkeer past de inrichting aan van het kruispunt van de Edingsesteenweg (N285) en de Bruneaustraat in Kester. Dat is het T-kruispunt dat halfweg tussen de Kesterweg en de Utveldstraat ligt. 

Compacter kruispunt

Momenteel is het kruispunt ruim en niet beveiligd. Het wordt daarom volledig opgebroken en aangepast. Het kruispunt krijgt gedeeltelijk een nieuwe fundering en de aansluiting met de Bruneaustraat wordt compacter met rechte hoeken. Het kruispunt wordt daardoor ook overzichtelijker voor alle weggebruikers.

Veilige fietsoversteekplaats met middenberm

Ter hoogte van het kruispunt zijn er momenteel ook geen fietsoversteekplaatsen voor fietsers die van en naar het centrum van Kester willen gaan. Daarom wordt er een fietsoversteekplaats aangelegd, met een middenberm. Deze middenberm helpt fietsers in de rijrichting van Kester veiliger en in twee keer oversteken. Deze middenberm verhoogt ook de aandacht van bestuurders en doet hun snelheid minderen.

Dit technisch plan geeft een impressie van hoe het kruispunt er na de herinrichting zal uitzien: 

Kruispunt Edingsesteenweg Bruneaustraat Kester

Timing en impact?

Werken van november tot 19 maart 2021

De werken worden uitgevoerd tussen 23 november en 19 maart 2021, maar tijdens de eindejaarsperiode zal u geen activiteit op de werf zien.

Aan de werfzone op de kruising van de Bruneaustraat met de Edingsesteenweg (N285) worden een rijstrook, het fietspad en de parkeerstrook tijdelijk ingenomen. Lokaal verkeer kan via een versmalde rijstrook en tijdelijke verkeerslichten om de beurt doorrijden op de Edingsesteenweg (N285). Er geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u. Fietsers kunnen langs de  werfzone op de rijweg doorfietsen.

Gemeentelijke Bruneaustraat (werfzone) afgesloten. Omleiding voor doorgaand verkeer

De Bruneaustraat (gemeentelijk weg) wordt tijdens de werken afgesloten voor doorgaand verkeer.

Om vlot te kunnen werken werd in overleg met de gemeente beslist om de gemeenteweg Bruneaustraat af te sluiten voor alle verkeer. Enkel de bussen van De Lijn kunnen via de Kesterweg nog doorrijden en hun normale traject volgen. Op die manier worden er geen haltes afgeschaft en blijft de reiziger van de hinder gespaard.
Het verkeer komende van de Edingsesteenweg wordt aan de  kruising met de gewestelijke Bruneaustraat (N272) in het gehucht 'Brugge' verder omgeleid via de Molenstraat, de Kestersesteenweg tot aan de Ninoofsesteenweg (N28) richting 'Leerbeek' en omgekeerd.

 

Contact

Contacteer ons bij vragen

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant
Telefoon
016 66 57 50
Website