Overslaan en naar de inhoud gaan

Veiliger fietsen op kruispunt Noord-Oostelijke Omleiding - Tongersesteenweg aan Kennedylaan

Veiliger fietsen op kruispunt Noord-Oostelijke Omleiding - Tongersesteenweg aan Kennedylaan

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

N80
N79

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat het fietspad op de Noord-Oostelijke Omleiding (N80) lokaal vernieuwen, richting de Tongersesteenweg (N79) ter hoogte van de autohandelaar. Het fietspad wordt heraangelegd in asfalt. De parallelweg Kennedylaan wordt mee aangepast.

Wat en waarom?

Fietspad in asfalt, voetpaden langs parallelweg Kennedylaan

Met enkele gerichte ingrepen wil AWV de situatie voor fietsers op het kruispunt Noord-Oostelijke Omleiding (N80) – Tongersesteenweg (kant Brustem) veiliger maken. 

  • We vervangen de klinkers van het fietspad door een comfortabele asfaltverharding. Dit doen we vanaf parallelweg Kennedylaan tot net voor tuincentrum. Waar het fietspad de parallelweg kruist, krijgt het fietspad een opvallende, rode kleur.
  • Op het uiteinde van de parallelweg Kennedylaan, die uitgeeft op de Tongersesteenweg, breken we de wegverharding in klinkers op. Die vervangen we door een wegdek in asfalt. Aan beide zijden van de parallelweg, ter hoogte van de autohandelaar leggen we een voetpad aan, samen met een voetgangersoversteek
  • Door de aanpassingen zal er op de parallelweg Kennedylaan niet meer geparkeerd kunnen worden. Dit moet de zichtbaarheid voor alle weggebruikers gevoelig verhogen. 

Timing en impact?

Lokale hinder tijdens uitvoering in najaar 2022

De werken starten op 1 september 2022 en duren enkele weken. Tijdens de uitvoering is er lokale hinder op het voet- en fietspad en op de ventweg.

Indien nodig, wordt een plaatselijk alternatief traject aangegeven zodat voetgangers en fietsers steeds veilig rondom de werken kunnen passeren. 

Ter hoogte van de autohandelaar zal de parallelweg Kennedylaan tijdens de werken niet in gebruik zijn. Lokaal autoverkeer kan de parallelweg wel oprijden net voorbij de Luikersteenweg en weer verlaten ter hoogte van de supermarkt. 

Contacteer ons

Contact
afdeling Wegen en Verkeer Limburg
Adres
Koningin Astridlaan 50 bus 4
3500 Hasselt
Telefoon
011 74 23 00

CONTACTFORMULIER