Overslaan en naar de inhoud gaan

Veilige rotonde op Kortrijkstraat

Veilige rotonde op Kortrijkstraat

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N8

Wat en waarom?

Verbeterde fietspaden en oversteekplaatsen

Momenteel verplaatsen fietsers zich op een smal fietspad, samen met het gemotoriseerd verkeer op de rotonde op de Kortrijkstraat (N8), aan de op- en afrit van de E403. Dat zorgt voor gevaarlijke situaties. Daarom worden de fietspaden verplaatst, buiten de rotonde. Op die manier verbetert de zichtbaarheid én veiligheid van fietsers.

Daarnaast legt de aannemer ook twee oversteekplaatsen aan voor voetgangers, op de Kortrijkstraat richting Wevelgem en op Vliegveld.

Vlaams herstelplan: meer fietspaden dan ooit

Deze verbeteringen werden medegefinancierd door de Europese Unie, en maken deel uit van het herstelplan ‘Vlaamse Veerkracht’ van de Vlaamse Regering. In het kader van dat plan werd 130 miljoen euro extra vrijgemaakt voor veilige fietspaden langs gewestwegen, bovenop de reguliere investeringen van Wegen en Verkeer in fietsinfrastructuur. Zo krijgt het fietsnetwerk in Vlaanderen meer vorm en wordt fietsen veiliger en comfortabeler, zodat morgen nog meer mensen voor de fiets kiezen.

                                                     

Timing en impact?

Werken vanaf 16 augustus

Op woensdag 16 augustus start de aannemer met de werken aan de fietspaden en de oversteekplaatsen. Volgens de huidige planning duren de werken tot en met donderdag 5 oktober.

Door onvoorziene technische omstandigheden of door slecht weer kan de planning nog schuiven.

Omleiding via E403 voor verkeer naar Wevelgem

Tijdens de werken kan het verkeer van Wevelgem richting Kortrijk steeds voorbij de werfzone rijden. Ook fietsers kunnen er voorbij, via een tijdelijk dubbelrichtingsfietspad. De winkels op de Kortrijkstraat, tussen de rotondes, blijven steeds toegankelijk.

De op- en afrit aan de rotonde, van en naar de E403, wordt wel afgesloten voor het verkeer.

  • Verkeer vanuit Kortrijk naar Wevelgem rijdt via de E403, de A19 en de N32.
  • Verkeer vanuit Wevelgem naar Doornik rijdt via de E403 richting Brugge en het op- en afrittencomplex van de E403 met de A19.
  • Verkeer vanuit Brugge naar Kortrijk rijdt om via het op- en afrittencomplex van de E403 met de E17 en de afrit Wevelgem (nr. 5 op de E403).

Klik op de pijl rechtsboven om de omleidingskaart vergroot te bekijken.

Ook de toegang tot Vliegveld vanop de rotonde wordt afgesloten. Lokaal verkeer rijdt om via de Kortrijkstraat en Vliegveld, ter hoogte van de Fabriekstraat. Het tonnageverbod in Vliegveld wordt tijdelijk opgeheven en de straat wordt ook tijdelijk toegankelijk in beide richtingen.