Overslaan en naar de inhoud gaan

Veilige fietsoversteek op Steenweg op Merksplas ter hoogte van Leemshoeve

Veilige fietsoversteek op Steenweg op Merksplas ter hoogte van Leemshoeve

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

N124

Wat en waarom?

Veilig oversteken aan sportpark

In het voorjaar van 2021 legt het Agentschap Wegen en Verkeer een fietsoversteek met middeneiland aan op de Steenweg op Merksplas ter hoogte van Leemshoeve. Zo kunnen fietsers en voetgangers straks stapsgewijs oversteken van en naar het sportpark.

N124 Leemshoeve ontwerp

Timing en impact?

Planning van de werken

Wegens vertraging van de nutswerken, kan de aanleg van de fietsoversteek pas starten op maandag 8 maart 2021.  In totaal zullen de werken ongeveer 8 weken duren.

Beurtelings verkeer langs de werfzone

De werken op de Steenweg op Merksplas worden gefaseerd uitgevoerd, vergelijkbaar met de werken die in 2018 zijn uitgevoerd t.h.v het crematorium.

Er zal telkens één rijstrook worden ingenomen als werkzone. Het doorgaand verkeer kan beurtelings over één rijstrook passeren met behulp van tijdelijke verkeerslichten. Fietsers kunnen in beide richtingen voorbij de werken over het fietspad aan de zijde waar niet gewerkt wordt.

Voorbereidende nutswerken

Voorafgaand aan deze werken voert Fluvius nog enkele nutswerken uit. Deze voorbereidende werken vinden voornamelijk plaats in de berm, buiten de rijweg. Vanaf dan geldt wel reeds de tijdelijke verkeerssituatie met beurtelings verkeer

Opgelet: deze werkzaamheden zijn sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. De planning kan dus nog wijzigen.

OMGEVING IN BEWEGING

Wegenwerken stadsregio Turnhout

2021 wordt trouwens voor de hele stadsregio Turnhout een druk jaar met de schop in de grond op verschillende gewestwegen. Ook daar zetten we steeds in op een veilige, vlotte en duurzame mobiliteit voor alle weggebruikers. De kaart hieronder geeft u een overzicht van de geplande werken (oranje) en projecten in studie (geel). Verder ziet u welke kruispunten we de komende jaren stap voor stap aansluiten op de slimme verkeerslichtenregeling (groen). Klik op de icoontjes voor een korte omschrijving en een link naar de projectpagina van die werf.

Contacteer ons

Contact
Afdeling Wegen en Verkeer Antwerpen
Telefoon
03 244 68 11
Website