Overslaan en naar de inhoud gaan

Veilig oversteken op Elizabetlaan

Veilig oversteken op Elizabetlaan

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Plaats

Weg

N34

Wat en waarom?

Veilig oversteken voor fietser en voetganger

Autobestuurders vanuit de Arcadelaan hebben twee afslagstroken naar de Elizabetlaan. Een richting Zeebrugge (of rechtdoor) en een richting Knokke. Dat maakt oversteken voor fietsers gevaarlijk.

Daarom voert Wegen en Verkeer enkele aanpassingen uit. Zo kunnen fietsers en voetgangers zich in de toekomst vlot en veilig verplaatsen.

  • Er komt 1 afslagstrook vanuit de Arcadelaan naar de Elizabetlaan. Auto’s moeten dan achter elkaar staan om af te slaan.
  • Het aantal rijvakken op de Elizabetlaan, aan het kruispunt met de Arcadelaan, wordt aangepast van 2 rijvakken naar 1 rijvak, in elke rijrichting.

Vlaams herstelplan: meer fietspaden dan ooit
COVID-19 heeft de wereld en Vlaanderen hard getroffen. Daarom lanceerde de Vlaamse Regering een herstelplan. Een investering van 4,3 miljard in 180 projecten in uiteenlopende domeinen. Van cultuur tot sport, van onderwijs tot de zorgsector en van technologie tot milieu. De werken in Knokke-Heist worden deels met deze herstelmiddelen uitgevoerd.

Timing en impact?

Werken vanaf 9 oktober

De werken starten op maandag 9 oktober en duren volgens de huidige planning tot en met vrijdag 8 december 2023.

De werken zijn uitgesteld door bijkomstige werken, en door het slechte weer. Het is mogelijk dat de einddatum nog verder opschuift door het slechte weer. 

Hinder voor het verkeer

De werfzone, het kruispunt van de Elizabetlaan met de Arcadelaan, wordt volledig afgesloten. Dat zorgt voor de volgende hinder:

  • Hinder voor voetgangers: voetgangers nemen het voetpad op de Elizabetlaan, aan de zijde van de Van Cailliedreef. Aan de kant van de Arcadelaan wordt het voetpad opgebroken.
  • Hinder voor fietsers: fietsers volgen in beide richtingen een omleiding via Prinsjespad en Zomerpad.
  • Hinder voor openbaar vervoer: op delijn.be/routeplanner of op de app van De Lijn vindt u actuele informatie over de hinder.
  • Hinder voor gemotoriseerd verkeer:
    • Verkeer van Knokke naar Zeebrugge rijdt om via de Meerlaan, Koningslaan (N49) en de Knokkestraat.
    • Verkeer van Zeebrugge naar Knokke rijdt via de Knokkestraat en Paul Parmentierlaan (N49).

Tip: klik op de pijl rechtsboven om de kaart vergroot te bekijken.