Overslaan en naar de inhoud gaan

Veilig oversteken op Diepenbekerweg (N2) aan Pietelbeekstraat

Veilig oversteken op Diepenbekerweg (N2) aan Pietelbeekstraat

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Provincie

Plaats

Weg

N2

Het Agentschap Wegen en Verkeer start in het voorjaar van 2023 met de werken aan het kruispunt van de Diepenbekerweg (N2) met de Pietelbeekstraat in Hasselt. We vernieuwen hier de twee fietsoversteken en verlengen het dubbelrichtingsfietspad aan de kant van de spoorweg. De aanpassingen moeten voor veiligere oversteekbewegingen zorgen.

Wat en waarom?

Beveiligde fietsoversteken 

Er is heel wat fietsverkeer aan dit kruispunt, mede door de fietstunnel die verderop onder de spoorweg loopt. Fietsers hebben vandaag al twee fietsoversteekplaatsen ter beschikking op de Diepenbekerweg ter hoogte van de Pietelbeekstraat, aangebracht via belijning. Uit tellingen en observaties blijkt dat fietsers echter vooral rechtstreeks oversteken, via de rijweg.

Om fietsers een veiligere optie te bieden, vernieuwen we de twee oversteekplaatsen. We maken er beveiligde oversteekplaatsen van, waar fietsers in twee tijden oversteken via een middeneiland. De afslagstrook voor gemotoriseerd verkeer vanuit Diepenbeek wordt ingekort om het middeneiland aan te leggen. De bestaande fietsoversteek die de Pietelbeekstraat kruist, blijft behouden.

Langer dubbelrichtingsfietspad

Tussen de fietstunnel en de eerste oversteek (kant Hasselt) ligt vandaag een dubbelrichtingsfietspad langs de spoorweg. We verlengen dit tot aan de tweede oversteek (kant Diepenbeek). Zo hoeven fietsers komende van Hasselt richting Diepenbeek maar één keer over te steken in plaats van twee keer. 

Bushaltes aan het kruispunt verdwijnen

De bushaltes aan het kruispunt verdwijnen. Er komen nieuwe bushaltes aan de rotonde die de stad Hasselt aanlegt aan de nieuwe KMO-zone.

Timing en impact?

Werken vanaf voorjaar 2023

De werken starten ten vroegste in het voorjaar van 2023. De werken duren ongeveer 1 maand en worden in fases uitgevoerd om de impact op de omgeving te beperken. 

Om de werken op een veilige manier uit te voeren, wordt beurtelings verkeer ingevoerd op de Diepenbekerweg. De Pietelbeekstraat blijft steeds toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer.

Fietsers op de Diepenbekerweg kunnen de werken passeren in beide richtingen via een veilige doorgang, net zoals fietsers van en naar de Pietelbeekstraat.

De exacte planning wordt de komende weken en maanden uitgewerkt.

Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Limburg
Telefoon
011 74 23 00

CONTACTFORMULIER