Overslaan en naar de inhoud gaan

Veilig fietsen op Ninoofsesteenweg tussen spoorweg en Jan de Trochstraat

Veilig fietsen op Ninoofsesteenweg tussen spoorweg en Jan de Trochstraat

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

Weg

N8

Wat en waarom?

Nieuw en comfortabel fietspad 

Het Agentschap Wegen en Verkeer plant werken aan de fietspaden langs de Ninoofsesteenweg (N8) in Dilbeek. Tussen de Jan de Trochstraat en de spoorweg leggen we in beide richtingen het bestaande fietspad opnieuw aan. Op de stukken waar vandaag het fietspad nog ontbreekt leggen we een volledig nieuw fietspad aan zodat fietsers zich in de toekomst veilig en comfortabel kunnen verplaatsen langs de gewestweg. 

Hoe zullen de fietspaden eruitzien?

  • Richting Ninove: vrijliggend fietspad. De parkeerplaatsen aan deze kant van de weg worden in het voordeel van de fietser omgevormd tot een nieuw fietspad. Omdat auto’s hier niet meer kunnen parkeren, wordt het sluikstorten ook tegengegaan.
  • Richting Brussel: verhoogd fietspad. Tussen huisnummers 830 en 846, een afstand van 150 meter, loopt het fietspad langs een vangrail. Hier is er minder ruimte en wordt het fietspad smaller.

Invulling missing link naar fietssnelweg

Het nieuwe fietspad richting Ninove sluit aan op de fietssnelweg Denderleeuw – Brussel (F209). Deze verbinding met andere fietsroutes in de omgeving vult een missing link in om comfortabel te fietsen tussen Dilbeek en Brussel. 

Lees meer over de fietssnelweg F209 op fietssnelwegen.be/F209.

Timing en impact?

Wegenwerken vanaf begin oktober

Volgens de huidige planning voeren we de werken tussen begin oktober en eind november 2023 uit. Een precieze startdatum kan nog niet gegeven worden. De aannemer werkt eerst twee kleine projecten verder af op de Leuvensesteenweg in Boortmeerbeek. Nadien start hij deze werken op begin of midden oktober. Zodra we meer weten over de concrete timing van de werken, leest u dat op deze webpagina. Vooraleer de werken aan de fietspaden starten, vernieuwen de nutsmaatschappijen de nutsleidingen (zoals gas, elektriciteit, water en telecom).

1 rijstrook in beide richtingen open

De Ninoofsesteenweg (N8) blijft open voor verkeer tijdens de werken, waardoor de hinder beperkt blijft. 

  • Voetgangers kunnen zonder hinder langs de werfzone passeren. 
  • Fietsers rijden tijdelijk op de rijbaan.
  • Openbaar vervoer: De buslijnen 127 en 128 aan halte ‘Schepdaal Weg naar Pede’ kunnen vertragingen door de werken ondervinden. Raadpleeg de info aan de bushalte, plan je route via www.delijn.be/routeplanner of contacteer De Lijn via 070 220 200 (€0,30/minuut).
  • Gemotoriseerd verkeer rijdt aan de verlaagde snelheid van 50 km/u. In beide richtingen blijft één rijstrook beschikbaar voor het verkeer. 

Er vinden binnenkort ook onderhoudswerken plaats op de Ninoofsesteenweg (N8) aan het kruispunt met de Kalenbergstraat. Meer informatie over dit project vindt u hier.

Vragen? Contacteer ons:

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier