Overslaan en naar de inhoud gaan

Actuele hinder vanaf 7 augustus (fase 3)

Actuele hinder vanaf 7 augustus (fase 3)

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

Weg

N80

Werken in drie fasen:

Omleiding fietsers blijft geldig tijdens de volledige duur van de werken

Ter hoogte van de Stelhainstraat worden fietsers via de ‘ravel’ en onder de brug met de E40 door gestuurd om richting Hannuit/Plopsaqua te kunnen fietsen. Vanuit Hannuit volgen ze dezelfde route, maar dan in omgekeerde richting.

Opgelet: Alle afritten richting Landen/Sint-Truiden en Hannuit zijn vanaf 26 juni tot en met 1 september (tijdens fase 2 en 3) afgesloten. Op dat moment zijn de onderhoudswerken op de E40 tussen 2 juni en 30 juni bijna achter de rug. PAS TIJDENS DEZE FASE 3 WORDT DE CARPOOLPARKING AFGESLOTEN en wordt doorverwezen naar de carpoolparking van Hoegaarden.

FASE 3 - Vanaf maandag 7 augustus tot vrijdag 1 september 2023 - grote hinder met omleidingen 

Tijdens fase 3 wordt er aan de rijweg en het fietspad op de rijstrook richting Sint-Truiden gewerkt.

Lokaal verkeer uit Landen en Hannuit

  • Kan om de beurt doorrijden op de Steenweg op Sint-Truiden (N80) via de tijdelijke verkeerslichten.
  • Verkeer op de Steenweg op Sint-Truiden (N80) kan in fase 3 de oprit van de E40  richting Luik NIET gebruiken - ze nemen de oprit richting Leuven/Brussel en maken daar een keerbeweging aan het eerstvolgende complex van Lincent 27. De oprit richting Leuven is wel open voor verkeer.

Verkeer op de E40 

  • Verkeer komende van Luik wordt vanop de E40 via de afrit n°29 Waremme omgeleid Landen/Sint-Truiden Hannuit te bereiken
  • Verkeer komende van Leuven wordt vanop de E40 via de afrit n° 25 Tienen omgeleid

Laatste asfalteringswerken ‘s nachts:

Opgelet: In de laatste fase van de werken, wanneer de Steenweg op Sint-Truiden een nieuwe laag asfalt krijgt, zijn alle op- en afritten 1 of 2 nachten volledig afgesloten. Dit wordt dan via de pers en de webpagina meegedeeld.