Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitbreiding carpoolparking aan E40, comfortabeler fietsen en nieuwe laag asfalt voor de Steenweg op Sint-Truiden

Actuele hinder vanaf 7 augustus (fase 3)

Actuele hinder vanaf 7 augustus (fase 3)

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N80

Werken in drie fasen:

Omleiding voor fietsers

Ter hoogte van de Stelhainstraat worden fietsers via de ‘ravel’ en onder de brug met de E40 door gestuurd om richting Hannuit/Plopsaqua te kunnen fietsen. Vanuit Hannuit volgen ze dezelfde route, maar dan in omgekeerde richting. Deze omleiding is van kracht tot het einde van de werken midden september.

CARPOOLPARKING BLIJFT TOT MIDDEN SEPTEMBER GESLOTEN

De carpoolparking wordt om veiligheidsredenen tijdens de tweede en derde fase van de werken vanaf 26 juni tot midden september gesloten voor gebruik. In beide fasen wordt er met tijdelijke verkeerslichten gewerkt ter hoogte van de carpoolparking. In overleg met de politiediensten werd dan ook afgesproken om de extra in- en uitrijdend verkeer van en naar de parking te vermijden tijdens de grootste hinderfasen. De carpoolparking van Hoegaarden is een mogelijk alternatief en heeft een grote capaciteit voor vrachtwagens en personenwagens.

FASE 3 - Vanaf maandag 7 augustus tot begin september 2023 - grote hinder met omleidingen 

Tijdens fase 3 wordt er aan de rijweg en het fietspad op de rijstrook richting Sint-Truiden gewerkt. De asfalteringswerken van de Steenweg op Sint-Truiden (N80) vinden in twee fasen plaats om de hinder te beperken en zijn op vrijdag 1 september klaar.

Lokaal verkeer uit Landen en Hannuit

  • Kan om de beurt doorrijden op de Steenweg op Sint-Truiden (N80) via de tijdelijke verkeerslichten.
  • Verkeer op de Steenweg op Sint-Truiden (N80) kan in fase 3 de oprit van de E40 richting Luik NIET gebruiken - ze nemen de oprit richting Leuven/Brussel en maken daar een keerbeweging aan het eerstvolgende complex van Lincent 27. De oprit richting Leuven is wel open voor verkeer.

Verkeer op de E40 

  • Verkeer komende van Luik wordt vanop de E40 via de afrit n°29 Waremme omgeleid Landen/Sint-Truiden Hannuit te bereiken
  • Verkeer komende van Leuven wordt vanop de E40 via de afrit n° 25 Tienen omgeleid